DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/24182

Название: Енергетичні трансформації в газорідинних системах
Другие названия: Energy transformation in systems gas-liquid
Авторы: Чагайда, Андрій Олегович
Chagayda, Andriy
Ключевые слова: кафедра готельно-ресторанної справи
трансформація
концентрація
газорідинна система
циркуляція
розчинність
трансформация
концентрация
газожидкостная система
циркуляция
растворимость
gas-liquid system
circulation
dissolution
transformation
concentration
Issue Date: 2014
Библиографическое описание: Чагайда, О. А. Енергетичні трансформації в газорідинних системах / О. А. Чагайда // Харчова промисловість : науковий журнал. - К. : НУХТ, 2014. - № 15. - С. 170-176.
Краткий осмотр (реферат): Наведено інформацію про особливості енергетичних трансформацій газорідинних систем, які створюються примусовим введенням в рідинні середовища газової фази або за рахунок утворення останньої в процесах бродіння. Відмічено особливості енергетичних трансформацій з утворенням внутрішніх циркуляційних контурів і градієнтів концентрацій розчиненого С02. Дана информация про особенности энергетических трансформаций газожидкостных систем, которые создаются в результате принудительного введения в жидкостные среды газовой фазы или за счет возникновения последней в процессах брожения. Отмечены особенности энергетических трансформаций с возникновением внутренних циркуляционных контуров и градиентов концентраций растворенного СО2. Также представлены соотношения между массовыми концентрациями сбраживаемых сахаров и объемами синтезированной газовой фазы и оценка прогнозированных потерь спирта. The information about the features of energy transformations gas-liquid systems are forced introduction of liquid medium gas phase or through the formation of the latter in the process of fermentation. Marked features of energy transformations with the formation of internal circulation paths and gradients of concentrations of dissolved CO2. Also presented the relationship between mass concentrations of fermentable sugars and synthetic gas phase volumes and evaluation predicted loss of alcohol.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/24182
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
28.pdf706,52 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback