Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/24433
Title: Вплив різних пластифікаторів на властивості біодеградабельних плівок
Authors: Шульга, Оксана Сергіївна
Чорна, Анастасія Іванівна
Арсеньєва, Лариса Юріївна
Keywords: кафедра експертизи харчових продуктів
біодеградабельна плівка
полімерні матеріали
пластифікатори
Biodegradable film
polymer materials
plasticizers
Issue Date: 2016
Citation: Шульга, О. С. Вплив різних пластифікаторів на властивості біодеградабельних плівок / О. С. Шульга, А. І. Чорна, Л. Ю. Арсеньєва // Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції - основні засади її конкурентоздатності : матеріали V Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції, 14 вересня 2016 р., м. Київ. - К. : НУХТ, 2016. - С. 131-133.
Abstract: Проведений аналіз впливу різних пластифікаторів показав, що залежно від класу сполук до яких вони відносяться здійснюється різний вплив на якість плівки. ІЧ- спектроскопія показала, що вуглеводи (фруктоза, глюкоза, сахароза) та багатоатомні спирти (гліцерин) не вступають в хімічну взаємодію з плівкоутворюючими речовинами (крохмалем та желатином). Тільки аміди кислот (сечовина) вступає у взаємодію з желатином. The analysis of the effect of different plasticizers showed that depending on the class of compounds to which they relate carried a different effect on the quality of the film. IR spectroscopy showed that carbohydrates (fructose, glucose, sucrose) and polyhydric alcohols (glycerin) does not enter into chemical interaction with the film forming agents (starch and gelatin). Only acid amides (urea) reacts with gelatin.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/24433
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
32.pdf132.78 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.