Дифузія вологи і теплоти зернових культур

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2016

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Більшість технологічних процесів післязбиральної обробки і зберігання зерна пов’язані із дифузією вологи в тілі зернини та на границях фазових середовищ. Знаючи закономірності переміщення вологи в тілі зернини (шару зерна) і теплоти, фазового та міжфазового вологообміну можна керувати вологістю тіла зернини (шару зерна) та тривалістю процесу вологообміну, а отже і організувати технологію заданого управління вологістю і температурою зерна. Most processes post-harvest processing and storage units associated with the diffusion of water in the body and the seed phase boundaries environments. Knowing the patterns of movement of water in the body of grain (grain layer) and heat phase interfacial moisture and humidity can be controlled bodies grains (grain layer) and the duration of the process of moisture and thus organize technology management set humidity and temperature of the grain.

Опис

Ключові слова

кафедра технології зберігання і переробки зерна, дифузія, зернові культури, волога, diffusion, wet, crops

Бібліографічний опис

Гапонюк, І. І. Дифузія вологи і теплоти зернових культур / І. І. Гапонюк // Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції - основні засади її конкурентоздатності : матеріали V Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції, 14 вересня 2016 р., м. Київ. - К. : НУХТ, 2016. - С. 176-178.