DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Автореферати >
05.18.02 - Технологія зернових, бобових, крупяних продуктів і комбікормів, олійних і лубяних культур >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/24478

Название: Удосконалення технології переробки зерна пшениці на борошномельних підприємствах
Другие названия: The improvement of technology and reduction in energy consumption for flour mills
Авторы: Єремеєва, Олена Анатоліївна
Eremeeva, Elena
Ключевые слова: пшеничне борошно
лущення зерна
плющення
вальцьовий верстат
ентолейтор-дисмембратор
режими подрібнення
пшеничная мука
шелушение зерна
плющение
вальцовый станок
энтолейтор-дисмембратор
режим измельчения
wheat flour
flaking
grain
rolling
roller machine
entoleytor modes shredding
Issue Date: 2016
Библиографическое описание: Єремеєва, О. А. Удосконалення технології переробки зерна пшениці на борошномельних підприємствах : автореф. дис. ... канд. техн. наук : спец. 05.18.02 «Технологія зернових, бобових, круп’яних продуктів і комбікормів, олійних і луб’яних культур» / Єремеєва Олена Анатоліївна. - К., 2016. - 23 с.
Краткий осмотр (реферат): Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.02 - технологія зернових, бобових, круп’яних продуктів і комбікормів, олійних і луб’яних культур. – Уманський національний університет садівництва, Умань, 2016. Дисертацію присвячено науковому обґрунтуванню скороченої технології сортових помелів пшениці для промислових борошномельних заводів потужністю 250 т/добу і більше. У роботі показано вплив додаткового очищення зерна до сортового помелу в елеваторі. Експериментально встановлено, що для виділення дрібної фракції зерна пшениці в кількості 30 % у сепараторах із плоскими решітними полотнами необхідно встановлювати полотна з отворами №2а-3,0×20. Досліджено режими подрібнення крупоутворюючих систем, для драних систем розмелювального процесу рекомендовано наступні режими подрібнення: І др.с. – 40 %, ІІ др.с. – 60 %, ІІІ др.с.кр – 35 %, ІІІ др.с.др – 45 %. Досліджено режими подрібнення проміжних продуктів помелу першої якості у вальцьових верстатах та ентолейторах-дисмембраторахЕСМ-1,5. На основі експериментальних даних отримано залежності виходу окремих класів проміжних продуктів подрібнення від добутку продуктів на досліджуваних системах. Наведено організацію технологічного процесу лущення зерна перед помелом, а також схеми підготовки зерна до помелу та помелу зерна в сортове борошно для борошномельного заводу потужністю 330 т/добу, здійснено їх опис. Проведено дослідження та аналіз енерговитрат на подрібнення пшениці в сортове борошно впровадженого технологічного процесу. Диссертация на соискание ученой степени кандидата технических наук по специальности 05.18.02 - технология зерновых, бобовых, крупяных продуктов и комбикормов, масличных и лубяных культур. - Уманский национальный университет садоводства, Умань, 2016. Диссертация посвящена научному обоснованию сокращенной технологии сортовых помолов пшеницы для промышленных мукомольных заводов мощностью 250 т / сутки и более. В работе показано влияние дополнительной очистки зерна до сортового помола в элеваторе. Экспериментально установлено, что для выделения мелкой фракции зерна пшеницы в количестве 30% в сепараторах с плоскими решетчатый полотнами необходимо устанавливать полотна с отверстиями 2а-3,0 × 20. Исследованы режимы измельчения крупоутворюючих систем, для драных систем размольного процесса рекомендуется следующие режимы измельчения: И др.с. - 40%, II др.с. - 60%, III др.с.кр - 35%, III др.с.др - 45%. Исследованы режимы измельчения промежуточных продуктов помола первой качества в вальцовых станках и Энтолейторы-дисмембраторахЕСМ-1,5. На основе экспериментальных данных получены зависимости выхода отдельных классов промежуточных продуктов измельчения от произведения продуктов на исследуемых системах. Приведены организацию технологического процесса шелушения зерна перед помолом, а также схемы подготовки зерна к помолу и помола зерна в сортовую муку для мукомольного завода мощностью 330 т / сутки, осуществлено их описание. Проведено исследование и анализ энергозатрат на измельчение пшеницы в сортовую муку внедренного технологического процесса. The thesis for the degree of candidate of technical sciences, specialty 05.18.02 - technology of grains, legumes, cereal products and animal feed, oil and bast crops. - National University of Horticulture Uman, Uman, 2016. The thesis is devoted to scientific substantiation of reduced high-grade technology industrial grinding wheat for flour mills with capacity of 250 tons / day or more. The work shows the influence additional treatment to high-quality grinding grain in the elevator. Experimentally that fines for allocation of wheat in an amount of 30% of the flat separators reshitnymy canvas paintings must be installed with holes №2a-3,0 × 20. Krupoutvoryuyuchyh regimes investigated shredding systems for the grinding process of lath recommended the following grinding regimes: And dr.s. - 40%, second dr.s. - 60% dr.s.kr third - 35%, the third dr.s.dr - 45%. Investigated modes intermediates grinding flour first quality roller machines and entoleytorah-1,5-dysmembratorahESM. Based on experimental data obtained dependence of certain classes of intermediates grinding product products in the studied systems. An organization of the process of peeling grains before milling and training schemes grain for milling and grinding grain for flour milling High quality plant with a capacity of 330 tons / day, made their description. The research and analysis of energy consumption for grinding wheat into flour High quality embedded process.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/24478
Appears in Collections:05.18.02 - Технологія зернових, бобових, крупяних продуктів і комбікормів, олійних і лубяних культур

Files in This Item:

File Description SizeFormat
ermalova.pdf775,05 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback