Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/24717
Title: Дослідження структурно-механічних властивостей тіста зі шротом насіння льону
Authors: Дробот, Віра Іванівна
Іжевська, Орися Петрівна
Бондаренко, Юлія Вікторівна
Keywords: шрот льону
тісто
еластичність
клітковина
в'язкість
кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
шрот льна
тесто
эластичность
клетчатка
вязкость
meal flax
dough
elasticity
fiber
viscosity
Issue Date: 2015
Citation: Дробот, В. І. Дослідження структурно-механічних властивостей властивостей тіста зі шротом насіння льону / В. І. Дробот, О. П. Іжевська, Ю. В. Бондаренко // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. – 2015. – № 10 (131). – С. 29-33.
Abstract: В матеріалах статті встановлено, що при використанні шроту льону погіршуються пружно-еластичні властивості тіста внаслідок зменшення в ньому клейковини, зниження її гідратаційної здатності та еластичності. Складові шроту льону внаслідок високої водопоглинальної здатності значно підвищують в’язкість тіста. Це зумовлює зниження газоутримувальної здатності та зменшення об’єму ферментованого тіста, що потребує застосування технологічних заходів для забезпечення необхідної якості виробів.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/24717
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Sbjvdsmvtzsnl.pdf896.62 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.