Дослідження адсорбції пектинових речовин яблучного соку природними мінералами

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2007

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Вивчено можливість і підібрано оптимальні технологічні параметри використання природних дисперсних мінералів палигорськіту та гідрослюди при виробництві проясненого яблучного соку. Встановлено, що в обробленому соку зменшується кількість пектинових речовин порівняно з контролем.
The possibility and selected optimal technological parameters of using the natural disperse minerals such as palygorskit and illite in the process of producing of the lit-up apple juice has been studied. It was found out that there are less pectin substances in the processed juice in comparison with the control.

Опис

Ключові слова

пектинові речовини, палигорськіт, гідрослюда, адсорбція, яблучний сік, pectin substances, palygorskit, gidroslyda, adsorption, apple juice, кафедра процесів і апаратів харчових виробництв, кафедра теплоенергетики та холодильної техніки, кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, кафедра технології консервування

Бібліографічний опис

Дослідження адсорбції пектинових речовин яблучного соку природними мінералами / С. В. Матко, В. В. Манк, Л. М. Мельник, Н. А. Жестерева // Наукові праці НУХТ. – 2007. – № 20. – С. 61–63.

Зібрання