Освітлення яблучного соку природним адсорбентом – палигорськітом

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2004

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Встановлена доцільність і визначені оптимальні технологічні параметри використання природного дисперсійного мінералу палигорськіта в технології освітлення яблучного соку. При цьому в обробленому соці у 5 разів зменшується кількість пектинових речовин, порівняно з контролем, що дає підстави припустити, що саме адсорбція пектинових речовин поверхнею сорбента сприяє підвищенню показника прозорості соку. Інші якісні показники соку в процесі освітлення його палигорськітом практично не змінюються.
The feasibility and optimum technological parameters of the use of natural dispersive mineral paligorscit in the technology of lighting of apple juice are determined. The number of pectines in the processed juice reduces 5 times as compared with the control, which gives grounds to assume that the adsorption of pectin matters by the sorbent surface contributes to higher transparency of the juice. Other qualitative indicators of the juice during its lighting process by palygorskite remain practically unchanged.

Опис

Ключові слова

пектинові речовини, палигорськіт, адсорбція, яблучний сік, колоїди, pectin matters, paligorscit, adsorption, apple juice, colloids, кафедра процесів і апаратів харчових виробництв, кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, кафедра технології консервування

Бібліографічний опис

Освітлення яблучного соку природним адсорбентом – палигорськітом / С. В. Матко, В. В. Манк, Л. М. Мельник, Н. А. Жестерева // Харчова і переробна промисловість. – 2004. – № 12. – С. 24–25.

Зібрання