Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/24823
Title: Аналіз накопичення контамінантів плодами томатів та засоби їх зниження в овочах
Authors: Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна
Костючок, Неля Вікторівна
Бессараб, Олександр Семенович
Шутюк, Віталій Володимирович
Keywords: томатопродукти
нітрати
зберігання
ксенобіотики
переробка
tomato products
nitrates
storing
xenobiotics
processing
кафедра технології консервування
Issue Date: 21-Feb-2017
Abstract: У статті наведено результати комплексної оцінки ботанічних сортів томатів, томатної пасти та соусів на їх основі, проаналізовано зміни якості нових продуктів при термічній обробці. Аналіз отриманих даних показав, що плоди томатів мають знижену здатність до накопичення нітратів, але під час переробки кількість нітратів в овочах може значно змінитися. Отримані дані дали можливість розглянути засоби зниження вмісту нітратів під час переробки продукції рослинництва та рекомендувати технологічні режими теплової обробки, які забезпечують найменшу кількість нітратів в готовому продукті. The article provides the results of unified assessment of tomato cultivars, sorts of tomato paste and sauces made of it as well as analyzes the changes in quality of new products after heat treatment. The analysis of the received data allowed me to conclude that tomatoes are unlikely to accumulate a large amount of nitrates; however, the amount of nitrates in vegetables during processing may significantly change. The received data enabled me to overview the ways of reduction of the amount of nitrates during the processing of vegetables and to recommend the heat treatment processing methods which reduce the amount of nitrates in final product to the minimum.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/24823
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
17 02 Benderska.pdf514.19 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.