Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/24886
Title: Небезпека застосування нітритів натрію та калію для виробництва м’ясних продуктів
Authors: Мазур, Лариса Михайлівна
Майборода, Олена Іванівна
Гайдук, Юлія Миколаївна
Keywords: нітрит натрію
нітрит калію
консерванти
безпека харчових продуктів
харчові добавки
sodium nitrite
potassium nitrite
preservative
food safety
nutritional supplement
кафедра харчової хімії
Issue Date: 2016
Citation: Мазур, Л. М. Небезпека застосування нітритів натрію та калію для виробництва м’ясних продуктів / Л. М. Мазур, О. І. Майборода, Ю. М. Гайдук // Перспективи розвитку м'ясної, молочної та олієжирової галузей у контексті євроінтеграції : програма і матеріали п'ятої міжнародної науково-технічної конференції, 7—8 листопада 2016 р. — К. : НУХТ, 2016. - С. 87-88.
Abstract: При виробництві м’ясних продуктів широко застосовуються в якості консервантів нітрити натрію і калію. Ці добавки пригнічують розмноження деяких видів бактерій, істотно покращують товарні якості продукту, проте виявляють токсичну дію на організм людини. Використання нітритів у харчовій промисловості необхідно скорочувати. Sodium and potassium nitrite are used as preservatives in the production of meat products. These supplements inhibit reproduction of some species of bacteria, greatly improve product quality of the product, but have toxic effects on the human body. The use of nitrites in the production of food should be reduced.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/24886
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Mazur 42.pdf424.6 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.