Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/25000
Title: Спосіб отримання сушеного напівфабрикату функціонального призначення з картоплі (Патент на корисну модель № 110861)
Authors: Бандуренко, Галина Михайлівна
Бессараб, Олександр Семенович
Писарєв, Максим Григорович
Keywords: картопля
сушіння
вимочування
крохмаль
лимона кислота
аскорбінова кислота
potatoes
drying
maceration
starch
lemon acid
ascorbic acid
кафедра технології консервування
Issue Date: 2016
Citation: Патент на корисну модель №110861 UA, А23L 19/12. Спосіб отримання сушеного напівфабрикату функціонального призначення з картоплі / Г. М. Бандуренко, О. С. Бессараб, М. Г. Писарєв. – № u 2016 03660 ; заявл. 06.04.2016 ; опубл. 25.10.2016, Бюл. № 20.
Abstract: Спосіб отримання сушеного напівфабрикату функціонального призначення з картоплі, який передбачає сортування, калібрування, миття, інспекцію, очищення та доочищення, різання, бланшування та охолодження, сульфітацію, сушіння до вмісту вологи 8 %, інспекцію, дозування, упакування, зберігання, який відрізняється тим, що як сировину використовують сорти картоплі з вмістом крохмалю 12-15 %, різання підготовленої сировини проводять на пластинки товщиною 1-1,5 мм та направляють на триразове вимочування у воді при температурі 40-80 °C протягом 10-60 хвилин кожне, при співвідношенні картоплі й води 1:3-1:5, а потім проводять бланшування 1-2 хвилини у розчині ізоаскорбінату натрію концентрацією 0,01-0,1 % при температурі 85-98 °C та охолодження з витримуванням у розчині аскорбінової кислоти концентрацією 0,1-10,0 % протягом 1-30 хвилин при температурі 4-24 °C. Method dried semi functionality of potatoes, which involves sorting, sizing, cleaning, inspection, cleaning and refining, cutting, blanching and cooling sulfitization drying to a moisture content of 8%, inspection, dispensing, packaging, storage, wherein which is used as raw potato varieties with starch content of 12-15%, cutting materials prepared spend at 1-1.5 mm thick plate and sent to triple soaking in water at a temperature of 40-80 ° C for 10-60 minutes each, at a ratio potatoes and water 1: 3-1: 5, blanching and then spend 1-2 minutes in a solution of sodium izoaskorbinatu concentration of 0.01-0.1% at a temperature of 85-98 ° C and cooling of aging in a solution of ascorbic acid concentrations of 0, 1-10,0% for 1-30 minutes at 4-24 ° C.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/25000
Appears in Collections:Патенти

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
110861.pdf190.62 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.