DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/25028

Название: The use of the biologically activated grain is in technology of health products
Другие названия: Використання біологічно активного зерна в технології продуктів для здоров'я
Авторы: Simahina, Galina
Bazhay-Zhezherun, Svetlana
Mykoliv, Tatiana
Bereza-Kіndzerska, Ludmila
Antoniuk, Maria
Сімахіна, Галина Олександрівна
Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна
Миколів, Тетяна Іванівна
Береза-Кіндзерська, Людмила Василівна
Антонюк, Марія Миколаївна
Ключевые слова: кафедра екологічної безпеки та охорони праці
biologicalactivation
mineralization
grain
oats
wheat
біологічна активація
мінералізація
зерно
овес
пшениця
биологическая активация
минерализация
пшениця
Issue Date: 2016
Библиографическое описание: The use of the biologically activated grain is in technology of health products / Simahina Galina, Bazhay-Zhezherun Svetlana, Mykoliv Tatiana and other // Wschodnioeuropejskie Czasopismo Naukowe (East European Scientific Journal). - 2016. - №9. – P. 147-153.
Краткий осмотр (реферат): The concept of scientific, methodical and technological support for learning logic is presented. The concept founds on the notions ofThe basic stages of technological process of production of semi-finished products or mixtures from grain, enriched by microelements, grounded. The mutual influence of microelements on content of amino acid in germinated grain of oat is determined. Ways of the processing enriched with mineral substances of grain raw materials it is offered. intensification of synthesis of vitamins is experimentally investigational in the process of germinating of wheat grain with the use of plant extracts that contain phytoncides. The technology of manufacturing health products is worked out on the basis of the biologically activated grain of wheat "ZerniatkoPikantne" (the kernel) with the extract of garlic or onion extract. Представлена концепція наукового, методичного та технологічного забезпечення логіки навчання. Концепція ґрунтується на уявленнях основних етапів технологічного процесу виробництва напівфабрикатів або сумішей з зерна, збагачених мікроелементами, обґрунтованих. Визначено взаємний вплив мікроелементів на вміст амінокислоти в пророслому зерні вівса. Запропоновано спосіб переробки, збагачений мінеральними речовинами зернової сировини. Інтенсифікація синтезу вітамінів експериментально досліджується в процесі проростання зерна пшениці з використанням рослинних екстрактів, що містять фітонциди. Технологія виробництва оздоровчих продуктів розроблена на основі біологічно активованого зерна пшениці «ZerniatkoPikantne» (ядро) з екстрактом часнику або цибульного екстракту. Представлена концепция научного, методического и технологического обеспечения логики обучения. Концепция основывается на представлениях основных этапов технологического процесса производства полуфабрикатов или смесей из зерна, обогащенных микроэлементами, обоснованных. Определено взаимное влияние микроэлементов на содержание аминокислоты в проросшем зерне овса. Предложен способ переработки, обогащенный минеральными веществами зернового сырья. Интенсификация синтеза витаминов экспериментально исследуется в процессе прорастания зерна пшеницы с использованием растительных экстрактов, содержащих фитонциды. Технология производства оздоровительных продуктов разработана на основе биологически активированного зерна пшеницы «Зернаткопикантне» (ядро) с экстрактом чеснока или лукового экстракта.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/25028
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
Untitled.FR10.pdf10,81 MBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback