DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/25122

Название: Тагатоза і мальтитол – інноваційна сировина при виробництві жувальної карамелі
Другие названия: Tagatose and maltitol – an innovative raw materials in the manufacture of chewing candies
Авторы: Дорохович, Антонелла Миколаївна
Божок, Олександр Сергійович
Мазур, Любов Сергіївна
Dorohovich, Antonella
Bozhok, Alexandr
Mazur, Liubov
Ключевые слова: жувальна карамель
цукровий діабет
тагатоза
мальтитол
калорійність
кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
жевательная карамель
сахарный диабет
калорийность
chewing candies
diabetes
tagatose
maltitol
calorie
Issue Date: 2016
Библиографическое описание: Дорохович, А. М. Тагатоза і мальтитол – інноваційна сировина при виробництві жувальної карамелі / А. М. Дорохович, О. С. Божок, Л. С. Мазур // Харчова наука і технологія. – Одеса : ОНАХТ, 2016. – Т. 10, № 1. – С. 43-48.
Краткий осмотр (реферат): Проведено порівняння якості цукрів за наступними фізико-хімічними показниками: розчинність, глікемічний індекс, калорійність, температура плавлення, солодкість. Порівняння проводили за допомогою комплексного показника за методом, який враховує значення базового зразку(10 балів) і коефіцієнти вагомості кожного показника, які визначають за методом Делфі. Розроблено рецептури карамелі зі зниженою калорійністю та зниженою глікемічністю.Проведено сравнение качества сахаров по следующим физико-химическим показателям: растворимость, гликемический индекс, калорийность, температура плавления, сладость. Сравнение проводили с помощью комплексного показателя по методу, который учитывает значение базового образца (10 баллов) и коэффициентов весомости каждого показателя, которые определяют по методу Делфи. Разработаны рецептуры карамели с пониженной калорийностью и пониженной гликемикой.A comparison of the quality of sugar in the following physicochemical parameters: solubility, glycemic index, calories, melting point, sweetness. Comparison was made with complex index method which takes into account the baseline sample (10) and the weight coefficients of each indicator that define the Delphi method. Developed caramel recipe with reduced calories and reduced glikemic.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/25122
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
Sdamtimispvgk.pdf467,82 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback