DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/25255

Название: Енергетичні імпульси в середовищах бродильних апаратів
Другие названия: Energy pulses in environment of fermentation apparatus
Авторы: Коваль, Ольга Володимирівна
Чагайда, Андрей Олегович
Koval, Olga V.
Chagayda, Andriy
Ключевые слова: гідродинаміка
гидродинамика
hydrodynamics
бродильні середовища
бродильные среды
fermentation medium
газоутримувальна здатність
газоутримувальна способность
energy pulses gas-retention ability
кафедра готельно-ресторанної справи
Issue Date: 2015
Библиографическое описание: Коваль, О. В. Енергетичні імпульси в середовищах бродильних апаратів/ О. В. Коваль, А. О.Чагайда // Наукові праці НУХТ. – 2015. – Т. 21 – № 4. – С. 137–143.
Краткий осмотр (реферат): Наведено інформацію, яка стосується особливостей утворення діоксиду вуглецю з наступним синтезом диспергованої газової фази. В енергетичних трансформаціях хімічна енергія цукрів перетворюється частково в енергію синтезу біомаси мікроорганізмів та енергію формування міжфазної поверхні у формі диспергованої газової фази. Узагальненням останньої є газоутримувальна здатність розчиненого газу та у формі вже диспергованої газової фази. Вплив на ці дві складові проявляється за рахунок зміни тисків, які порушують умови термодинамічної рівноваги, створюючи енергетичні імпульси. Наслідками останніх є інтенсифікація масообміну, зміни в структурі газоутримувальної здатності по газовій фазі, зміни в режимах синтезу цільових речовин. Приведена информация, касающаяся особенностей образования диоксида углерода с последующим синтезом диспергированной газовой фазы. В энергетических трансформациях химическая энергия сахаров превращается частично в энергию синтеза биомассы микроорганизмов и энергию формирования межфазной поверхности в форме диспергированной газовой фазы. Обобщением последней является газоутримувальна способность растворенного газа и в форме уже диспергированной газовой фазы. Воздействие на эти две составляющие проявляется за счет изменения давления, которые нарушают условия термодинамического равновесия, создавая энергетические импульсы. Результатам последних является интенсификация массообмена, изменения в структуре газоутримувальнои способности по газовой фазе, изменения в режимах синтеза целевых ве-ществ. The information relating to the features of formation of carbon dioxide with subsequent synthesis of dispersed gas phase. In energy transformations Chemical energy is converted partly sugars into energy synthesis biomass of microorganisms and the formation of interfacial surface energy in the form of dispersed gas phase. Generalization ability of the latter is gas-retention dissolved gas and form are dispersed gas phase. The impact of these two components is manifested by changes in pressure, violating conditions of thermodynamic equilibrium, creating energy pulses. Resulted in a mass transfer intensification, changes in the structure gas-retention ability in the gas phase, changes in the modes of synthesis of target compounds.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/25255
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
2.pdf322,88 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback