DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/25283

Название: Edible coating as a factor of preserving freshness and increasing biological value of gingerbread cakes
Другие названия: Їстівне покриття як фактор збереження свіжості та засіб підвищення біологічної цінності пряникових виробів
Авторы: Chorna, Anastasia
Чорна, Анастасія Іванівна
Shulga, Oksana
Шульга, Оксана Сергіївна
Arsenieva, Larisa
Арсеньєва, Лариса Юріївна
Gol, Artem
Голь, Артем Олегович
Ключевые слова: їстівне покриття
пряникові вироби
біологічна цінність
строк зберігання
сьедобное покрытие
пряничные изделия
биологическая ценность
срок хранения
edible coating
gingerbread
biological value
shelf life
кафедра експертизи харчових продуктів
Issue Date: 2016
Библиографическое описание: Shulga, O. Edible coatings as factor of preserving freshness and increasing biological value of ginger-bread cakes / O. Shulga, A. Chorna, L. Arsenieva, A. Hol // Food science and technology. – 2016. – Vol. 10, №4. – P. 9-13.
Краткий осмотр (реферат): The article presents experimental study on the feasibility of using edible film (coating) as a means of preventing and cherstvenie method of increasing the biological value of gingerbread products. Grounded components of edible coating. Based on the organoleptic and physico-chemical parameters (moisture content, and namochuvanist kryhkuvatist) proved the feasibility and necessity of using edible coating, which also can increase the biological value of products as part of the coverage of linseed oil. У статті наведено експериментальні дослідження щодо доцільності використання їстівної плівки (покриття) як засобу запобігання черствіння та способу підвищення біологічної цінності пряникових виробів. Обґрунтовано склад компонентів їстівного покриття. На основі органолептичних та фізико-хімічних показників (масова частка вологи, намочуваність та крихкуватість) доведено доцільність і необхідність використання їстівного покриття, яке також дозволяє підвищувати біологічну цінність виробів, оскільки до складу покриття входить лляна олія. В статье приведены экспериментальные исследования по целесообразности использования съедобной пленки (покрытия) как средства предотвращения черствения и способа повышения биологической ценности пряничных изделий. Обоснованно состав компонентов съедобного покрытия. На основе органолептических и физико-химических показателей (массовая доля влаги, намочуванисть и крихкуватисть) доказана целесообразность и необходимость использования съедобного покрытие, которое также позволяет повышать биологическую ценность изделий, поскольку в состав покрытия входит льняное масло.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/25283
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
Харчова наука і технологія, Одеса, 12.2016.pdf433,85 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback