DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/25290

Название: Пакувальні біодеградабельні плівки на основі полівінілового спирту
Другие названия: Biodegradable packaging films based on polyvinyl alcohol
Авторы: Чорна, Анастасія Іванівна
Шульга, Оксана Сергіївна
Арсеньєва, Лариса Юріївна
Кобилінський, Сергій Миколайович
Гончаренко, Людмила Валеріївна
Chorna, Anastasia
Shulga, Oksana
Arsenieva, Larisa
Kobylinskyi, Sergiy
Goncharenko, Ludmila
Ключевые слова: біодеградабельні плівки
полівнініловий спирт
міцність
подовження
биоразлагаемые пленки
поливиниловый спирт
крепость
удлинение
biodegradable films
polivninil alcohol
strength
elongation
кафедра експертизи харчових продуктів
Issue Date: 2016
Библиографическое описание: Пакувальні біодеградабельні плівки на основі полівінілового спирту / А. І. Чорна, О. С. Шульга, Л. Ю. Арсеньєва та ін. // Упаковка. – 2016. – №6. – С. 32-35.
Краткий осмотр (реферат): Метою даної роботи було дослідження фізико-механічних і термічних властивостей біоде- градіровать плівок на основі полівінілового спирту. Встановлено, що при збільшенні коліче- ства гліцерину еластичність плівок поліпшується, а міцність при розриві пропорційно зменшується. Також на зміну фізико-механічних характеристик плівок впливає зміст плівкоутворювачів: ПВС і пектину. Целью данной работы было исследование физико-механических и термических свойств биодеградированных пленок на основе поливинилового спирта. Установлено, что при увеличении количества глицерина эластичность пленок улучшается, а прочность при разрыве пропорционально уменьшается. Также на изменение физико-механических характеристик пленок влияет содержание пленкообразователей: ПВС и пектина. The aim of this work was to study the physico-mechanical and thermal properties of biodegradable Graded films based on polyvinyl Alcohol. It was found that with an increase in the number of Glycerin, the elasticity of the films improves, and The strength at break is proportionally reduced. The change in the physical and mechanical characteristics of the films is also affected by the content Film-forming agents: PVA and pectin.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/25290
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
ж-л Упаковка.pdf562,46 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback