Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/25320
Title: Харчові барвники та їх вплив на організм людини
Authors: Шуліка, Аліна Олександрівна
Мазур, Лариса Михайлівна
Keywords: харчові барвники
азорубін
амарант
харчові добавки
безалкогольні напої
food colors
azorubin
amaranth
food supplements
soft drinks
кафедра харчової хімії
Issue Date: 2017
Citation: Шуліка, А. О. Харчові барвники та їх вплив на організм людини / А. О. Шуліка, Л. М. Мазур // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 83-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 5–6 квітня 2017 р. – Київ : НУХТ, 2017. – Ч. 2. – С. 400.
Abstract: Проведені дослідження показали, що вишневі нектари ТМ «Sandora», «Повна чаша», гранатовий сік ТМ «Sandora» не містять штучних барвників. В безалкогольному напою ТМ «Бон Буассон» «Кавун» було виявлено синтетичний барвник, а саме азорубін (харчова добавка E 122), який призводить до зниження концентрації дитячої уваги та виникнення реакції гіперактивності. It was shown that cherry nectars TM «Sandora», «full cup" pomegranate juice TM «Sandora» contain no artificial colors. Synthetic dyes were found in soft drinks TM "Bon Boisson" and "Watermelon", namely azorubin (food additive E122), reducing concentration of children's attention and hyperactivity emergence reactions.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/25320
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Mazur 43.pdf582.56 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.