DSpace О системе DSpace
 

eNUFTIR >
Патенти, авторські свідоцтва >
Патенти >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/25415

Название: Спосіб виробництва коньяку (Патент на винахід № 114210)
Другие названия: Method of production of cognac (Patent for invention № 114210)
Авторы: Кузьмін, Олег Володимирович
Тамаркіна, Юлія Володимирівна
Топольник, Віра Григорівна
Мирончук, Валерій Григорович
Шендрік, Тетяна Георгіївна
Mironchuk, Valeriy
Kuzmin, Oleg
Topol’nik, Vera
Shendrik, Tatiana
Tamarkina, Julia
Ключевые слова: коньяк
коньяк
cognac
деревні відходи
древесные отходы
woodwastes
кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції
кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування
Дата публикации: 2017
Библиографическое описание: Патент на винахід № 114210, МПК C12G 3/07 (2006.01), C12H 1/22 (2006.01). Спосіб виробництва коньяку / Кузьмін О. В., Мирончук В. Г., Топольник В. Г., Шендрік Т. Г., Тамаркіна Ю. В. ; заявник і патентовласник – НУХТ. – №a201505683; заяв. 09.06.2015; опубл. 10.05.2017, Бюл. №9.
Краткий осмотр (реферат): Винахід належить до способу виробництва коньяку, що включає попередню витримку коньячного спирту у присутності подрібненої світлої, яка є натуральною, та темної, що є термообробленою, деревини дуба у співвідношенні від 1:5 до 5:1 дозою від 0,1 до 10 г/дм3, відокремлення її та подальшу витримку спирту у бочці, купажування, обробку, фільтрування, відпочинок та розлив у пляшки, причому як темну термооброблену подрібненудеревину дуба використовують піролізовані деревні відходи, що є продуктами переробки дубової тріски розміром 6Ч12Ч3 мм з початковою вологістю 8-12 %, яку зволожують до 35-65 %, піролізують при температурі 300-500 °C протягом 0,5-48,0 год. та отримують піролізат з коефіцієнтом виходу 30-40 %, який послідовно обробляють водними розчинами з рівнем рН 2,0-3,0, 9,5-11,0, 6,5-7,5, протягом 5-10 хв. кожним, потім висушують протягом 2-3 тижнів на відкритому повітрі та досушують при температурі 100-110 °C до вологості 4-8 %, та фракціонують на ситах з відбором робочої фракції на ситі з отворами діаметром 5 мм. 1101/5000 Vynakhid nalezhytʹ do sposobu vyrobnytstva konʹyaku, shcho vklyuchaye poperednyu vytrymku konʹyachnoho spyrtu u prysutnosti podribnenoyi svitloyi, yaka ye naturalʹnoyu, ta temnoyi, shcho ye termoobroblenoyu, derevyny duba u spivvidnoshenni vid 1:5 do 5:1 dozoyu vid 0,1 do 10 h/dm3, vidokremlennya yiyi ta podalʹshu vytrymku spyrtu u bochtsi, kupazhuvannya, obrobku, filʹtruvannya, vidpochynok ta rozlyv u plyashky, prychomu yak temnu termoobroblenu podribnenuderevynu duba vykorystovuyutʹ pirolizovani derevni vidkhody, shcho ye produktamy pererobky dubovoyi trisky rozmirom 6CH12CH3 mm z pochatkovoyu volohistyu 8-12 %, yaku zvolozhuyutʹ do 35-65 %, pirolizuyutʹ pry temperaturi 300-500 °C protyahom 0,5-48,0 hod. ta otrymuyutʹ pirolizat z koefitsiyentom vykhodu 30-40 %, yakyy poslidovno obroblyayutʹ vodnymy rozchynamy z rivnem rN 2,0-3,0, 9,5-11,0, 6,5-7,5, protyahom 5-10 khv. kozhnym, potim vysushuyutʹ protyahom 2-3 tyzhniv na vidkrytomu povitri ta dosushuyutʹ pry temperaturi 100-110 °C do volohosti 4-8 %, ta fraktsionuyutʹ na sytakh z vidborom robochoyi fraktsiyi na syti z otvoramy diametrom 5 mm. Изобретение относится к способу производства коньяка, включающей предварительную выдержку коньячного спирта в присутствии измельченной светлой, которая является натуральной, и темной, что является термообработанной, древесины дуба в соотношении от 1: 5 до 5: 1 дозой от 0,1 до 10 г / дм3, отделения ее и дальнейшую выдержку спирта в бочке, купажирования, обработку, фильтрование, отдых и розлив в бутылки, причем как темную термообработанную подрибненудеревину дуба используют пиролизовани древесные отходы, являющиеся продуктами переработки дубовой щепы ро миром 6Ч12Ч3 мм с начальной влажностью 8-12%, которую увлажняют до 35-65%, пиролизують при температуре 300-500 ° C в течение 0,5-48,0 ч. и получают пиролизат с коэффициентом выхода 30-40%, который последовательно обрабатывают водными растворами с уровнем рН 2,0-3,0, 9,5-11,0, 6,5-7,5, в течение 5-10 мин. каждым, затем высушивают в течение 2-3 недель на открытом воздухе и досушивают при температуре 100-110 ° C до влажности 4-8%, и фракционируют на ситах с отбором рабочей фракции на сите с отверстиями диаметром 5 мм.1101/5000 Vynakhid nalezhytʹ do sposobu vyrobnytstva konʹyaku, shcho vklyuchaye poperednyu vytrymku konʹyachnoho spyrtu u prysutnosti podribnenoyi svitloyi, yaka ye naturalʹnoyu, ta temnoyi, shcho ye termoobroblenoyu, derevyny duba u spivvidnoshenni vid 1:5 do 5:1 dozoyu vid 0,1 do 10 h/dm3, vidokremlennya yiyi ta podalʹshu vytrymku spyrtu u bochtsi, kupazhuvannya, obrobku, filʹtruvannya, vidpochynok ta rozlyv u plyashky, prychomu yak temnu termoobroblenu podribnenuderevynu duba vykorystovuyutʹ pirolizovani derevni vidkhody, shcho ye produktamy pererobky dubovoyi trisky rozmirom 6CH12CH3 mm z pochatkovoyu volohistyu 8-12 %, yaku zvolozhuyutʹ do 35-65 %, pirolizuyutʹ pry temperaturi 300-500 °C protyahom 0,5-48,0 hod. ta otrymuyutʹ pirolizat z koefitsiyentom vykhodu 30-40 %, yakyy poslidovno obroblyayutʹ vodnymy rozchynamy z rivnem rN 2,0-3,0, 9,5-11,0, 6,5-7,5, protyahom 5-10 khv. kozhnym, potim vysushuyutʹ protyahom 2-3 tyzhniv na vidkrytomu povitri ta dosushuyutʹ pry temperaturi 100-110 °C do volohosti 4-8 %, ta fraktsionuyutʹ na sytakh z vidborom robochoyi fraktsiyi na syti z otvoramy diametrom 5 mm. The invention relates to a method of producing cognac, including previous exposure cognac alcohol in the presence of powdered light, which is natural, and dark, which is heat-treated, oak wood at a ratio of 1: 5 to 5: 1 dose of 0.1 to 10 g / dm3, and further separation of alcohol exposure in a barrel, blending, processing, filtering, recreation and bottling, with a dark oak treated podribnenuderevynu pirolizovani using wood residues that are products of the processing of oak chips ro mirom 6CH12CH3 mm with an initial moisture content of 8-12%, which is moistened to 35-65% pirolizuyut at 300-500 ° C for 0,5-48,0 hours. and get pirolizat output by a factor of 30-40%, which is sequentially treated with aqueous solutions of pH 2.0-3.0, 9,5-11,0, 6.5-7.5, 5-10 minutes. each, then dried for 2-3 weeks in the open air and finally dried at a temperature of 100-110 ° C to a moisture content of 4-8%, and fractionated on sieves with the selection faction working on a sieve with holes of 5 mm.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/25415
Располагается в коллекциях:Патенти

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Патент_№114210_Спосіб_виробництва_коньяку.pdf184 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь