Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/25645
Title: Теплообмін під час сушіння бурякового жому перегрітою парою
Authors: Шутюк, Віталій Володимирович
Василенко, Тетяна Петрівна
Бут, Сергій Анатолійович
Keywords: сушіння
жом цукрових буряків
аналіз
перегріта пара
коефіцієнт теплопередачі
drying
sugar beet pulp
analysis
superheated steam
heat-transfer coefficient
кафедра технології консервування
кафедра економіки праці та менеджменту
Issue Date: 2017
Citation: Шутюк, В. В. Теплообмін під час сушіння бурякового жому перегрітою парою / В. В. Шутюк, Т. П. Василенко, С. А. Бут // Цукор України. – 2017. – № 3 (135). - С. 16-19.
Abstract: В статті наведено результати експериментального дослідження сушіння жому цукрових буряків перегрітою парою. В результаті досліджень встановлено, що основний вплив температури сушильного агента на швидкість сушіння спостерігається в період сталої швидкості сушіння. Водночас період спадної швидкості сушіння жому неоднорідний, що зумовлено видаленням з матеріалу вологи з різними видами енергії зв’язку. В рамках аналізу розмірностей отриманих результатів розроблено комплексний параметр спільного тепломасообміну – відносний об’ємний коефіцієнт теплопередачі. The article contains the results of experimental research on sugar beet pulp drying with superheated steam. The research allowed us to conclude that the major influence of temperature of drying agent on the drying rate is observed at the stage of sustained drying rate. At the same time the stage of receding pulp drying rate is heterogeneous, which is caused by extracting of moisture from the materials with different kinds of binding force. In the course of analysis of the received values we have calculated the complex parameter of the general heat and mass exchange, i.e. the relative volumetric heat transfer coefficient.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/25645
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
17 Schutyuk SU N 3.pdf3.78 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.