DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Тези доповідей, матеріали конференцій >
Тези доповідей >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/25754

Название: Implementing of technologies of meat products for special nutrion
Другие названия: Впровадження технологій м’ясних продуктів для спеціального харчування
Авторы: Galenko, Oleg
Галенко, Олег Олександрович
Haranovska, Viktoriya
Гарановська, Вікторія Андріївна
Ключевые слова: кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів
digestion
diet
meat products
травлення
раціон харчування
м’ясні продукти
пищеварение
рацион питания
мясные продукты
Issue Date: 2017
Библиографическое описание: Galenko, O. Implementing of technologies of meat products for special nutrion / Oleg Galenko, Viktoria Garanovska // Youth Scientific Achievements to the 21st Century Nutrition Problem Solution : 83 International scientific conference of young scientists and students, April 5-6, 2017 : вook of Abstracts. - Kyiv : NUFT,2017. - Р. 25
Краткий осмотр (реферат): Процес старіння супроводжується змінами в організмі, які впливають на процеси сприйняття і травлення, а також фізіологічні потреби в поживних речовинах і енергія. Ці зміни включають в себе: зниження смаку і запаху; зміни в стоматологічній аркаді (втрата зубів і зубних протезів некондиційних); запалення слизової оболонки порожнини рота; зменшений виділення слини; сухість у роті і зниження смакових відчуттів, викликаних наркотиками; зменшений секрецію соляної кислоти в шлунку, що впливає на всмоктування кальцію, вітамін В12; зниження ниркової функції, яка впливає на виведення лікарських засобів і підтримки нормальної водно-сольовий обмін та ін. Процесс старения сопровождается изменениями в организме, которые влияют на процессы восприятия и пищеварения, а также физиологические потребности в питательных веществах и энергия. Эти изменения включают в себя: снижение вкуса и запаха; Изменения в зубной аркаде (потеря зубов и зубных протезов не соответствует стандартам); Воспаление слизистой оболочки полости рта; уменьшенный секреция слюны; сухость во рту и снижение вкусовых ощущений, вызванных наркотиками; уменьшенный секреция соляной кислоты в желудке, влияющая на всасывание кальция, витаминов В12; Снижение функции почек, которое влияет на экскрецию лекарств и поддержание нормального водно-солевой обмен и др. The aging process is accompanied by changes in the body that affect the processes of perception and digestion, as well as the physiological needs for nutrients and energy. These changes include: reduction of taste and smell; changes in the dental arcade (loss of teeth and dentures substandard); inflammation of the oral mucosa; reduced secretion of saliva; dry mouth and decreased taste sensation caused by drugs; reduced secretion of hydrochloric acid in the stomach, affecting the absorption of calcium, vitamin B12; decrease in kidney function that affects the excretion of drugs and maintaining normal water-salt metabolism and others.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/25754
Appears in Collections:Тези доповідей

Files in This Item:

File Description SizeFormat
Implementing of technologies of meat products for special nutrion .pdf394,95 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback