Енергозбереження в сучасних готелях: сутність, перспективи розвитку та оціночні характеристики систем опалення

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2015

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Україна є енергодефіцитною країною, яка свої потреби в енергоресурсах задовольняє за рахунок власного виробництва лише на 45%. У ряді населених пунктів відсутній газопровід, а тому раціональним вибором стане організація електроопалення заміського будинку або іншої будови. В даний час електроопалення в будівлі можна організувати різними способами. Кожен з яких, має свої особливості, переваги і недоліки. Тим не менш, який би вид електричних систем не був би обраний, важливо пам’ятати, що ціна електрики в будь-якому випадку буде набагато нижче, ніж у газу, твердого або рідкого палива. Директива енергетичних показників в будівництві (Energy Performance of Buildings Directive), прийнята країнами Євросоюзу, говорить, що з 2020 року в Європі не можна будувати будинки за стан-дартом нижче, ніж пасивний будинок. У подальшому стоїть завдання зводитися пасивні будинки з нульовим споживанням енергії, переходити на нову концепцію будівництва «будинок плюс енергії» за допомогою встановленого на ньому інженерного обладнання.

Опис

Ключові слова

енергія, теплова енергія, альтернативні джерела відновлення, сонце, энергия, тепловая энергия, альтернативные источники восстановления, energy, thermal energy, alternative sources of recovery, PLEN, кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції

Бібліографічний опис

Береза, В. В. Енергозбереження в сучасних готелях: сутність, перспективи розвитку та оціночні характеристики систем опалення / В. В. Береза, О. А.Коваль // Збірник наукових праць Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту. Серія : Економічні науки. - 2015. - № 9. – С. 442-445.

Зібрання