Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/25995
Title: Вплив нанокомпозиту алюмінію на дифузійні властивості бурякової стружки
Authors: Олішевський, Валентин Вікторович
Українець, Анатолій Іванович
Бабко, Євген Миколайович
Пушанко, Наталія Миколаївна
Никитюк, Тарас Володимирович
Закордонець, Дмитро Іванович
Бартошак, Ігор Володимирович
Keywords: бурякова стружка
екстрагування
нанокомпозит алюмінію
коефіцієнт дифузії
beet
extraction
aluminum nanocomposite
diffusion coefficient
кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування
Issue Date: 2017
Citation: Вплив нанокомпозиту алюмінію на дифузійні властивості бурякової стружки / В. В. Олішевський, А. І. Українець, Є. М. Бабко, Н. М. Пушанко, Т. В. Никитюк, Д. І. Закордонець, І. В. Бартошак // Цукор України. - 5(137). - 2017. - С. 17-22.
Abstract: У статті розглянуто можливість застосування нанокомпозиту алюмінію в процесі екстрагування сахарози з бурякової стружки. Визначені електрокінетичні властивості розчинів сульфату алюмінію Al2(SO4)3 та гідроксиду алюмінію Al(OH)3, та їх вплив на зміну коефіцієнту дифузії сахарози в буряку. Встановлено, що Al(OH)3 в кількості 0,005% до маси води покращує проникність бурякової тканини, підвищує значення коефіцієнта дифузії на 22% порівняно з використанням сульфату алюмінію в кількості 0,05 % до маси води, а також, що Al(OH)3 не впливає на рН дифузійного соку. The possibility of aluminium nanocompozite application during sugar extraction process from sugar-beet was seen. It was compared the electrokinetic properties of alum Al2 (SO4)3 and aluminum hydroxide Al(OH)3 and their influence at the sucrose diffusion coefficient was studied. It was established, that dosage of Al(OH)3 in amount of 0.005% by waight of water can improves the permeability of beet tissue and increases the diffusion coefficient by 22% compared with alum in amount of 0.05% by weight of water, and also that Al(OH)3 does not decrease the pH value of the diffusion juice.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/25995
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
sugar_5_2017.pdf3.69 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.