Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/25995
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorОлішевський, Валентин Вікторович-
dc.contributor.authorУкраїнець, Анатолій Іванович-
dc.contributor.authorБабко, Євген Миколайович-
dc.contributor.authorПушанко, Наталія Миколаївна-
dc.contributor.authorНикитюк, Тарас Володимирович-
dc.contributor.authorЗакордонець, Дмитро Іванович-
dc.contributor.authorБартошак, Ігор Володимирович-
dc.date.accessioned2017-10-17T10:47:58Z-
dc.date.available2017-10-17T10:47:58Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationВплив нанокомпозиту алюмінію на дифузійні властивості бурякової стружки / В. В. Олішевський, А. І. Українець, Є. М. Бабко, Н. М. Пушанко, Т. В. Никитюк, Д. І. Закордонець, І. В. Бартошак // Цукор України. - 5(137). - 2017. - С. 17-22.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/25995-
dc.description.abstractУ статті розглянуто можливість застосування нанокомпозиту алюмінію в процесі екстрагування сахарози з бурякової стружки. Визначені електрокінетичні властивості розчинів сульфату алюмінію Al2(SO4)3 та гідроксиду алюмінію Al(OH)3, та їх вплив на зміну коефіцієнту дифузії сахарози в буряку. Встановлено, що Al(OH)3 в кількості 0,005% до маси води покращує проникність бурякової тканини, підвищує значення коефіцієнта дифузії на 22% порівняно з використанням сульфату алюмінію в кількості 0,05 % до маси води, а також, що Al(OH)3 не впливає на рН дифузійного соку. The possibility of aluminium nanocompozite application during sugar extraction process from sugar-beet was seen. It was compared the electrokinetic properties of alum Al2 (SO4)3 and aluminum hydroxide Al(OH)3 and their influence at the sucrose diffusion coefficient was studied. It was established, that dosage of Al(OH)3 in amount of 0.005% by waight of water can improves the permeability of beet tissue and increases the diffusion coefficient by 22% compared with alum in amount of 0.05% by weight of water, and also that Al(OH)3 does not decrease the pH value of the diffusion juice.uk_UA
dc.subjectбурякова стружкаuk_UA
dc.subjectекстрагуванняuk_UA
dc.subjectнанокомпозит алюмініюuk_UA
dc.subjectкоефіцієнт дифузіїuk_UA
dc.subjectbeetuk_UA
dc.subjectextractionuk_UA
dc.subjectaluminum nanocompositeuk_UA
dc.subjectdiffusion coefficientuk_UA
dc.subjectкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуванняuk_UA
dc.titleВплив нанокомпозиту алюмінію на дифузійні властивості бурякової стружкиuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
sugar_5_2017.pdf3.69 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.