Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/2606
Title: Аналітичні дослідження та моделювання різання харчових продуктів
Authors: Гуць, Віктор Степанович
Коваль, Ольга Андріївна
Губеня, Олексій Олександрович
Keywords: різання
величина зусилля різання
консистенція продукту
cutting
cutting the value of effort
consistency of product
кафедра екологічної безпеки та охорони праці
кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв
кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції
Issue Date: 2009
Citation: Гуць, В. С. Аналітичні дослідження та моделювання різання харчових продуктів / В. С. Гуць, О. О. Губеня, О. А. Коваль // Упаковка. - 2009. - № 5. - С. 38-41.
Abstract: Процес різання розглядається як рух леза в шарі продукту. Показано вплив на зусилля різання сил тертя і адгезії. Отримання управління та розроблена методика випробувані при визначенні зусилля різання хліба. Експериментально підтверджена адеквавтность запропонованих математичних моделей. Застосування результатів теоретичних і експериментальних досліджень позволот оптимізувати процес різання і використовувати величину зусилля різання як характеристику консистенції продукту. The cutting process can be described as a blade motion in a product layer. The influence of the adhesion and friction force on the cutting force valuts has been evaluated. The values of bread cutting force have derived. The experimental data suggested correspondence of the mathematical model. The application of the theoretical and experimental assays allow optimize a cutting process and use the cutting force value as a measure of product consistency.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/2606
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
cutting_food_products.pdf4.03 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.