Соціонічний підхід до формування та розвитку проектної команди

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2017

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

У статті розглядаються основні етапи створення проектної команди на основі соціонічного підходу. Акцентується на важливості врахування психологічних особливостей особистості для налагодження ефективної взаємодії між учасниками для успіху реалізації проекту. Проаналізовані основні архетипи, їх цільові та ціннісні орієнтири. Наведені особливості формування ефективних квадр залежно від типу особистості та досягнення максимальної мотивації в групі. Розкриваються характеристика кожної квадри для виконання завдань проекту (пріоритети; розподіл завдань; ефективність прийняття рішень, комунікації в команді). Висвітлено основні ролі в команді та специфіку їх визначення залежно від соціотипу особистості. У статті наведено переваги використання соціоніки для формування та розвитку ефективної команди у реалізації проектів. які дадуть змогу підвищити результативність підбору персоналу для управління проектами.

Опис

Ключові слова

проект, команда проекту, квадра, соціоніка, менеджер проекту, управління проектом, project, project team, quadra, socionics, project manager, project management, кафедра економіки праці та менеджменту

Бібліографічний опис

Дука, А. П. Cоціонічний підхід до формування та розвитку проектної команди / А. П. Дука // Научный взгляд в будущее. – 2017. – Т. 4, № 6. – С. 67–72.

Зібрання