DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/26206

Название: Optimization of composition of blend of natural vegetable oils for the production of milk-containing products
Другие названия: Оптимізація складу купажу натуральних рослинних олій для виробництва молоковмісних продуктів
Авторы: Belemets, Tatiana
Yushchenko (Gonchar), Natalia
Radzievska, Irina
Lobok, Alexey
Polonskaya, Tatiana
Белемець, Тетяна Олександрівна
Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна
Радзієвська, Ірина Гіронтіївна
Лобок, Олексій Петрович
Полонська, Тетяна Анатоліївна
Ключевые слова: оптимізований жирно-кислотний склад
молоковмісний продукт
сметанний продукт
оптимизированный жирнокислотный состав
молокосодержащий продукт
сметанный продукт
optimized fatty acid composition
milk product
sour cream product
кафедра технології молока і молочних продуктів
кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів
кафедра біотехнології і мікробіології
кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління
Issue Date: 2016
Библиографическое описание: Optimization of composition of blend of natural vegetable oils for the production of milk-containing products / T. Belemets, N. Yushchenko, I. Radziyevska, O. Lobok, T. Polonskaya // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. – 2016. – №5/11. – P. 1-9.
Краткий осмотр (реферат): Натуральні рослинні олії (кукурудзяна, рапсова та олія волоського горіху) були обрані для створення купажу з оптимізованим жирнокислотним складом на їх основі. Даний вибір олій є обґрунтованим відповідно до їх фізико-хімічних характеристик, жирнокислотного складу, сумісністю з молочною основою, біологічної цінності та органолептичними показниками. Розроблений купаж натуральних рослинних олій повинен бути використаний для поєднання з молочними продуктами масового вжитку з метою оптимізації їх жирнокислотного складу. Натуральные растительные масла (кукурузное, рапсовое и масло грецкого ореха) были выбраны для создания купажа с оптимизированным жирнокислотным составом на их основе. Данный выбор масел является обоснованным в соответствии с их физико-химическими характеристиками, жирнокислотным составом, совместимостью с молочной основой, биологической ценностью и органолептическим показателям. Разработаный купаж натуральных растительных масел должен быть использован для соединения с молочными продуктами массового потребления с целью оптимизации их жирнокислотного состава. The natural vegetable oils (corn, rapeseed and walnut oils) were selected to create the blend, optimized by the fat and acid composition on their basis. This choice of oils is substantiated according to their physical and chemical characteristics, the fat and acid composition, and compatibility with the milk base, availability, and organoleptic parameters. The developed blend of natural vegetable oils should be combined with dairy products of mass consumption for the optimization of their fat and acid composition.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/26206
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
B e l e m e t s.pdf263,94 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback