Ефективність розвитку малого підприємництва у харчовій промисловості України

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2008

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

В роботі проведено систематизацію теорії ефективності розвитку малого виробничого підприємництва в умовах мінливості підприємницького середовища. Запропоновано авторське бачення методології формування системи кількісних ознак малих підприємств харчової промисловості, оптимальних критеріїв малих підприємств у контексті впливу на них концентрації виробництва у харчовій промисловості. Розроблено методичне забезпечення оцінки ефективності функціонування і розвитку малого підприємництва. Проведено оцінювання ефективність функціонування і розвитку малого підприємництва у харчовій промисловості, виявлено фактори і проблеми, що є наслідком їх впливу. Обґрунтовано перспективи розвитку малого підприємництва, що базуються на розробленому на період до 2015 року прогнозі. Запропоновано забезпечення його реалізації шляхом розробки державних цільових програм, імплементації концепції фінансового забезпечення малих підприємств, а також використання малими підприємствами вигод від реалізації організаційних перетворень, самоорганізації і встановленні зв’язку із зацікавленими особами шляхом об’єднання інтересів через інтегровані структури господарювання.

Опис

Ключові слова

харчова промисловість, ефективність, розвиток, діяльність, виробниче підприємництво, підприємницьке середовище, пищевая промышленность, food industry, efficiency, development, activity, production enterprise, enterprise environment, кафедра фінансів

Бібліографічний опис

Говорушко, Т. А. Ефективність розвитку малого підприємництва у харчовій промисловості України : автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.04 / Говорушко Тамара Андріївна ; НУХТ. - К., 2008. - 39 с.