Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/26439
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorСуходольська, Надія Петрівна-
dc.contributor.authorІщенко, Віра Миколаївна-
dc.contributor.authorКочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна-
dc.contributor.authorІщенко, Микола Володимирович-
dc.contributor.authorПанчук, Тамара Костянтинівна-
dc.date.accessioned2017-12-22T10:32:51Z-
dc.date.available2017-12-22T10:32:51Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationКласифікація різних видів питного молока та молока-сировини з використанням ультразвукового аналізу та хемометричних інструментів / Н. П. Суходільська, В. М Іщенко, Т. К. Панчук та ін. // Біоресурси і природокористування. - 2017. - № 1-2. – С. 19-23.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/26439-
dc.description.abstractПроведено ультразвуковий аналіз 30 зразків різних видів молока: натурального незбираного; розведеного водою у кількості від 5 до 20 % мас.; питних видів пастеризованого, ультрапастеризованого, безлактозного; відновленого. Визначено такі показники: вміст жиру, білка, лактози, сухого знежиреного молочного залишку, води; густина; температура замерзання. Охарактеризовано оцінку можливості поєднання ультразвукового методу аналізу молока з хемометричними методами з подальшим їх застосуванням для класифікації молочних продуктів. Ultrasound analysis for more than 30 samples of different kinds of milk has been made: natural whole milk and diluted with water in the amount from 5 to 20 % of mass, drinking kinds of pasteurized, ultra-pasteurized and lactose-free milk and also reconstituted milk. Such indexes of milk content as fat, protein, lactose, non- fat milk solids, water, density and the temperature of freezing have been determined. According to the gained results, combination of ultrasound method of milk analysis with other instrumental methods and the use of chemometric procedures to develop simple and cheap way to determine the adulteration are envisaged in further research.uk_UA
dc.language.isouk_UKuk_UA
dc.subjectмолокоuk_UA
dc.subjectжирuk_UA
dc.subjectбілокuk_UA
dc.subjectлактозаuk_UA
dc.subjectгустинаuk_UA
dc.subjectультразвуковий методuk_UA
dc.subjectхемометричний методuk_UA
dc.subjectmilkuk_UA
dc.subjectfatuk_UA
dc.subjectproteinuk_UA
dc.subjectlactoseuk_UA
dc.subjectdensityuk_UA
dc.subjectultrasound methoduk_UA
dc.subjectchemometric methoduk_UA
dc.subjectкафедра харчової хіміїuk_UA
dc.subjectкафедра технології молока і молочних продуктівuk_UA
dc.titleКласифікація різних видів питного молока та молока-сировини з використанням ультразвукового аналізу та хемометричних інструментівuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
bio.pdf726.63 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.