DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/26596

Название: Differential scanning calorimetry research of biodegradable films for confectionery and bakery products
Другие названия: Дослідження біодеградабельних плівок диференційно скануючою колориметрією для кондитерських і хлібобулочних виробів
Авторы: Shulga, Oksana
Chorna, Anastasia
Kobylinskyi, Sergiy
Шульга, Оксана Сергіївна
Чорна, Анастасія Іванівна
Кобилінський, Сергій Миколайович
Ключевые слова: biodegradable films
edible film
differential scanning calorimetry
confectionary
bakery products
биоразлагаемые пленки
сьедобные пленки
диференциально сканирующая колориметрия
кондитерские изделия
хлебобулочные изделия
біодеградабельні плівки
їстівні плівки
диференційно скануюча колориметрія
кондитерські вироби
хлібобулочні вироби
кафедра експертизи харчових продуктів
Issue Date: 2017
Библиографическое описание: Shulga O. Differential Scanning Calorimetry Research of Biodegradable Films for Confectionery and Bakery Products / O. Shulga , A. Chorna, S. Kobylinskyi // Chem. Chem. Technol. - 2017. - Vol. 11, No. 4. - P. 492–496.
Краткий осмотр (реферат): Biodegradable films for bakery and confectionery products using differential scanning calorimetry are studied in this work. Expediency for the use of biodegradable films for marmalade, gingerbread, bakery products, and fondant confectionery according to organoleptic characteristics is established. The influence of the type of starch on film structure is studied with DSC analysis. DSC analysis was used to determine functionality of using glycerol as plasticizer, as this can reduce the temperature of melting point and glass transition of original compounds. В роботі досліджено біодеградабельні плівки для хлібобулочних і кондитерських виробів за допомогою диференційно-скануючої калориметрії. Визначено ступінь кристалічності полімеру та кінетику кристалізації. Досліджено вплив пластифікатора у складі плівки (гліцерину) на температури плавлення та склування вихідних сполук біодеградабельної плівки. В работе исследованы биоразлагаемые пленки для хлебобулочных и кондитерских изделий с помощью дифференциально-сканирующей калориметрии. Определена степень кристалличности полимера и кинетики кристаллизации. Исследовано влияние пластификатора в составе пленки (глицерина) на температуры плавления и стеклования биоразлагаемых пленок.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/26596
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
Chemistry&chemical technology.pdf217,72 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback