DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/26598

Название: Modification of Potato Starch by Acetylmalic Acid Chloroanhydride and Physicochemical Research of the New Product
Другие названия: Модифікація картопляного крохмалю ацетиляблучною кислотою хлорангідридом і фізико-хімічні дослідження новиго продукту
Авторы: Shulga, Oksana
Simurova, Natalya
Shulga, Serhij
Smirnova, Elizabeth
Шульга, Оксана Сергіївна
Сімурова, Наталія Вячеславівна
Шульга, Сергій Іванович
Смірнова, Єлизавета Сергіївна
Ключевые слова: Modification
Acetylmalic Acid
Chloroanhydride
New Product
модифікація
ацетиляблучна кислота
хлорангідрид
новий продукт
модифиация
ацетиляблочная кислота
хлорангидрид
новый продукт
кафедра експертизи харчових продуктів
Issue Date: 2018
Библиографическое описание: Modification of Potato Starch by Acetylmalic Acid Chloroanhydride and Physicochemical Research of the New Product / O. Shulga, N. Simurova, S. Shulga, J. Smirnova // International Journal of Polymer Science. - 2018. - P. 1-7.
Краткий осмотр (реферат): The article presents the research results of the product’s properties of potato starch modification by acetylmalic acid chloroanhydride. Modification of potato starch has been carried out and has been confirmed by elemental analysis. In the infrared spectra, changes in the frequency oscillations of native starch in the noncharacteristic region have occurred: the frequency of oscillations at 981.81 cm−1 has increased and in the spectrum of modified starch has been at 1024.82 cm−1; the band with frequency of oscillations of 923.07 cm−1 has shifted to 866.66 cm−1, and the band with frequency of oscillations of 609.79 cm−1 has shifted to 672.22 cm−1, indicating the change in noncharacteristic region of the native starch sample after acylation. The properties of obtained modified product have been studied and this modification has appeared to change the shape of moisture and starch bonds, along with decreasing appearance of grains and reduced degree of crystallinity from 12 to 4%. В статье представлены результаты исследований свойств продукта модификации картофельного крахмала хлорангидридом ацетиляблочной кислоты. Модификация картофельного крахмала была проведена и подтверждена элементным анализом. В инфракрасных спектрах, произошли изменения частотных колебаний нативного крахмала в нехарактерной области: частота колебаний при 981,81 см-1, а в спектре модифицированного крахмала - 1024,82 см-1; полоса с частотой колебаний 923,07 см-1 сдвинуто до 866,66 см-1, а полоса с частотой колебаний 609,79 см-1 сдвинута до 672,22 см-1, что указывает на изменение нехарактерной области нативного образца крахмала после ацилирования. Свойства полученого модифицированого продукта были изучены, и эта модификация, как оказалось, изменила форму влаги и крахмальных связей, а также уменьшение внешнего вида зерен и снижение степени кристалличности с 12 до 4 %. У статті наводяться результати дослідження властивостей продукту модифікації картопляного крохмалю хлорангідридом ацетиляблучної кислоти. Модифікація картопляного крохмалю була проведена та підтверджена елементним аналізом. У інфрачервоних спектрах відбулися зміни частотних коливань нативного крохмалю в нехарактерній області: частота коливань при 981,81 см-1 збільшився і в спектрі модифікованого крохмалю складав 1024,82 см-1; смуга з частотою коливань 923,07 см-1 змістився до 866,66 см-1, а смуга з частотою коливань 609,79 см-1 перемістилася до 672,22 см-1, що вказує на зміну нехарактерного регіону натурального зразку крохмалю після ацилювання. Властивості отриманого модифікованого продукту вивчено, і ця модифікація, здається, змінює форму вологості та крохмальних зв'язків зменшення появи зерен та зниження ступеня кристальності від 12 до 4 %.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/26598
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
International Journal of Polymer Science.pdf2,11 MBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback