DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/26656

Название: System approach in crumb briquette technology
Другие названия: Системний підхід у технології сухарних брикетів
Авторы: Makhynko, Valeriy
Sharan, Andrey
Sharan, Larisa
Махинько, Валерій Миколайович
Шаран, Андрій Васильович
Шаран, Лариса Олександрівна
Ключевые слова: crumb briquettes
technology
system analysis
functional diagram
parametric scheme
сухарні брикети
технологія
системний аналіз
функціональна схема
параметрична схема
сухарные брикеты
системный анализ
параметрическая схема
кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
кафедра технології зберігання і переробки зерна
кафедра готельно-ресторанної справи
Issue Date: 2017
Библиографическое описание: Makhynko, V. M. System approach in crumb briquette technology / V. M. Makhynko, A. V. Sharan, L. O. Sharan // International periodic scientific journal "Modern engineering and innovative technologies". – Karlsruhe (Germany), 2017. - Issue № 2, Vol.1. – P. 107–111.
Краткий осмотр (реферат): Classic bakery products are made under traditional technologies, the scientific basis of which is studied rather thoroughly. Development of new products and technologies requires application of system approach. This work considers possibility to apply the main provisions of system analysis to the crumb briquette technology. It also provides functional flowsheet of briquette production and distinguishes the main and the central subsystems. Based on the briquette formation stage example, the work shows rules for drawing up of parametric diagram and highlights its input and output factors. Application of the above approach will ensure efficient improvement of technological parameters and selection of optimal ration of recipe components. Класичні хлібобулочні вироби виготовляються за традиційними технологіями, наукові основи яких вивчено досить ґрунтовно. Розроблення нових виробів і технологій вимагає використання системного підходу. Розглянуто можливість застосування основних положень системного аналізу у технології сухарних брикетів. Наведено функціональну схему їх виробництва, виділено основні та центральну підсистеми. На прикладі стадії формування брикетів показано правила складання параметричної схеми з виділенням вхідних та вихідних факторів. Застосування запропонованого підходу забезпечить ефективне удосконалення технологічних параметрів та вибір оптимального співвідношення рецептурних компонентів. Классические хлебобулочные изделия изготавливаются по традиционным технологиям, научные основы которых изучены достаточно основательно. Разработка новых изделий и технологий требует использования системного подхода. Рассмотрена возможность применения основных положений системного анализа в технологии сухарных брикетов. Приведена функциональная схема их производства, выделены основные и центральная подсистемы. На примере стадии формирования брикетов показаны правила составления параметрической схемы с выделением входных и выходных факторов. Применение предложенного подхода обеспечит эффективное совершенствование технологических параметров и выбор оптимального соотношения рецептурных компонентов.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/26656
ISSN: 2567-5273
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
Smvmsputsb.pdf120,37 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback