Спосіб йодування хлібобулочних виробів за допомогою їстівного покриття (Патент на винахід №114573)

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2017

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Спосіб йодування хлібобулочних виробів за допомогою їстівного покриття включає заміс тіста з борошна, солі, дріжджів, бродіння, оброблення тістових заготовок, вистоювання і випікання. На випечений та охолоджений до температури 30-45 °C виріб наносять їстівне покриття і витримують 3-5 хв. для утворення плівки. Для отримання покриття декстрин тапіокового крохмалю у кількості 0,5-2 % змішують з водою з подальшим введенням до суспензії попередньо замоченого у воді пектину у кількості 0,1-0,75 % і желатину 0,1-2,0 %, далі додають гліцерин у кількості 0,1-2 % при нагріванні до температури 90-100 °C, перемішують для отримання однорідної маси. Масу охолоджують до температури 45-55 °C та вносять йодовмісний компонент еламін у кількості 0,5-2,5 % і знову перемішують до однорідної маси. Method iodization of bakery products using edible coatings include batch of dough flour, salt, yeast, fermentation processing dough pieces, proofing and baking. On baked and cooled to a temperature of 30-45 ° C coated edible product coverage and stand 3-5 minutes. to form a film. For dextrin covering Tapiok starch in an amount of 0.5-2% is mixed with water, followed by an introduction to the suspension pre-soaked in water in an amount of pectin and gelatin 0,1-0,75% 0,1-2,0%, then add glycerin in an amount of 0,1-2% when heated 90-100 ° C, stirred for smooth. The mass is cooled to 45-55 ° C and enter Iodine-containing component in an amount elamin 0.5-2.5% and again mix until smooth.

Опис

Ключові слова

їстівне покриття, йод, хлібобулочні вироби, edible coating, iodine, backery products, кафедра експертизи харчових продуктів

Бібліографічний опис

Патент 114573 Україна, МПК А 21D 15/08 (2006.01). Спосіб йодування хлібобулочних виробів за допомогою їстівного покриття/А. І. Чорна, О. С. Шульга, О. Д. Петренко, Л. Ю. Арсеньєва, А. О Голь, О. В. Кравчено. – № а201603708; зявл. 07.04.2016; опубл. 26.06.2017, Бюл. № 12.

Зібрання