Порівняння реакційної здатності токоферолів з використанням методів комп’ютерної хімії

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2017

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Встановлено, що молекули α- та β-токоферолів значно стабільніші за молекулу γ-токоферолу. Антиоксидантні властивості молекул токоферолів визначає їх здатність до відщеплення протону ОН-груп, який нейтралізує руйнівні вільні радикали. Міцність утримування протону в ОН-групі визначається величиною заряду оксигену. It was established that α- and β-tocopherol molecules are significantly more stable than γ-tocopherol molecules. The antioxidant properties of tocopherol molecules determine their ability to cleave the proton of OH-groups, which neutralizes destructive free radicals. The strength of protons in the OH group is determined by the magnitude of the charge of oxygen.

Опис

Ключові слова

токофероли, комп’ютерна хімія, реакційна здатність, моделювання, tocopherols, computer chemistry, reactive ability, simulation, кафедра технології оздоровчих продуктів

Бібліографічний опис

Стеценко, Н. Порівняння реакційної здатності токоферолів з використанням методів комп’ютерної хімії / Н. Стеценко // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали міжнародної науково-практичної конференції, 25-26 травня 2017 р., м. Київ. – К. : НУХТ, 2017. – С. 71-72.