Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/27019
Title: Обґрунтування вибору сировини для створення харчових продуктів, призначених для застосування у безглютеновій дієті
Authors: Краєвська, Світлана Петрівна
Стеценко, Наталія Олександрівна
Keywords: целіакія
безглютенова дієта
насіння льону
celiac disease
gluten-free diet
flax seeds
кафедра технології оздоровчих продуктів
Issue Date: 2017
Citation: Краєвська, С. Обґрунтування вибору сировини для створення харчових продуктів, призначених для застосування у безглютеновій дієті / С. Краєвська, Н. Стеценко // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали міжнародної науково-практичної конференції, 25-26 травня 2017 р., м. Київ. – К. : НУХТ, 2017. – С. 26-27.
Abstract: Проведені нами дослідження дозволили розробити рецептуру і запропонувати спосіб виробництва безглютенового батончика на основі пророщеного насіння льону з додаванням гарбузового борошна та сухофруктів, який має високі споживчі якості. Впровадження у виробництво технології безглютенових батончиків дозволить задовольнити потреби у доступних харчових продуктах для спеціалізованого харчування хворих на целіакію, а також розширити асортимент виробів підвищеної харчової цінності лікувально-профілактичного призначення. Our research allowed us to develop a recipe and to propose a method of producing a gluten-free bar on the basis of germinated flaxseed, with the addition of pumpkin flour and dried fruits, which has high consumer qualities. The introduction of the technology of gluten-free bars will meet the needs of affordable foods for specialized nutrition for patients with celiac disease, as well as to expand the range of products of high nutritional value of therapeutic and prophylactic purposes.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/27019
Appears in Collections:Тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
kr17.pdf261.48 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.