Зміни жирнокислотного складу насіння льону при зберіганні і пророщуванні

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2017

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

У статті порівняно жирнокислотний склад до та після пророщування різних сортів насіння льону, а також проаналізовано зміни показників якості олії при зберіганні. Отримані результати свідчать про доцільність використання пророщенного насіння льону для створення функціональних продуктів харчування. The article compares fatty acid composition before and after germination of various types of flax seeds, as well as changes in the quality indices of oil during storage. The obtained results indicate the expediency of using germinated flaxseed seeds to create functional foods.

Опис

Ключові слова

льон, токофероли, пророщування, лен, проращивание, flax, tocopherols, germination, кафедра технології оздоровчих продуктів

Бібліографічний опис

Краєвська, С. П. Зміни жирнокислотного складу насіння льону при зберіганні і пророщуванні / С. П. Краєвська, Н. О. Стеценко // Харчова промисловість. – 2017.– № 21. – С. 46-52.

Зібрання