Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/27148
Назва: Research on technological properties of potato cellulose for bread production
Автори: Silchuk, Tatiana
Nazar, Mariana
Holikova, Tatiana
Ключові слова: wheat flour
potato cellulose
bread
food fibers
пшеничная мука
картофельная клетчатка
пищевые волокна
хлеб
пшеничне борошно
картопляна клітковина
харчові волокна
хліб
кафедра готельно-ресторанної справи
Дата публікації: 2016
Бібліографічний опис: Silchuk, T. Research on technological properties of potato cellulosefor bread production / T. Silchuk, M. Nazar, T. Golikova // Food and Environment Safety, Journal of Faculty of Food Engineering, Ştefan cel Mare University – Suceava, 2016. - Volume XV, Issue 4. – P. 299–305.
Короткий огляд (реферат): The problem of deficiency of food fibers in food rations leads to the necessity of searching new sources of ballast compounds. One of the perspective ways of solving this problem is the use of potato cellulose to fortify by food fibers daily used products such as bread and bakery products. Potato cellulose is a high dispersive and contains a high amount of food fibers. Water absorption of potato cellulose has been investigated as well as its effect on the quality of dough and bread. Potato cellulose has water absorption between 1.5 … 2 times higher than in wheat bran thus giving the possibility of making ready products of proper quality. The effect of food cellulose addition to the gluten content in dough has been presented. The expediency of potato cellulose used to enrich ready bread products has been proven.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/27148
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Silchuk_Nazar_Golikova.pdf234.7 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.