DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/27559

Название: The drying leurotus mushrooms by different types of energy
Другие названия: Дослідження сушіння грибів гливи різними методами енергопідведення
Авторы: Malezhik, Ivan
Малежик, Іван Федорович
Dubkovetskyy, Igor
Дубковецький, Ігор Володимирович
Burlaka, Tatiana
Бурлака, Тетяна Василівна
Ключевые слова: сушіння
гриби
комбінований метод
опромінення
енергозатрати
інфрачервоне сушіння
сушка
грибы
комбинированный метод
облучение
энергозатраты
инфракрасная сушка
drying
mushrooms
combined method
irradiation
energy consumption
infrared drying
кафедра процесів і апаратів харчових виробництв
Issue Date: 2014
Библиографическое описание: The drying leurotus mushrooms by different types of energy / I. Malezhik, I. Dubkovetsky, T. Burlaka, L. Strelchenko // Modern technologies, in the food industry. – Technical university of Moldova, 2014. - P. 81-86.
Краткий осмотр (реферат): Найбільш ефективним методом консервування харчових продуктів на сьогодні є сушіння. В той же час цей метод є і найдорожчим. Тому головним завданням процесу сушіння є добитися найвищої якості при мінімальних витратах електроенергії. Для зневоднення культивованих грибів з енергетичної точки зору найбільш доцільним є сушіння інфрачервоним випромінюванням, але даний метод не набув значного поширення через явище термодифузії. В роботі наведено результати дослідження процесу сушіння грибів трьома методами: конвективним, інфрачервоним випромінюванням і комбінацією цих методів. Наиболее эффективным методом консервирования пищевых продуктов на сегодня является сушка. В то же время этот метод является и самым дорогим. Поэтому главной задачей процесса сушки добиться высочайшего качества при минимальных затратах электроэнергии. Для обезвоживания культивируемых грибов с энергетической точки зрения наиболее целесообразно сушки инфракрасным излучением, но данный метод не получил широкого распространения из-за явление термодиффузии. В работе приведены результаты исследования процесса сушки грибов тремя методами: конвективным, инфракрасным излучением и комбинацией этих методов. The most effective method of food preservation today is dry . However , this method is also the most expensive. Therefore, the main objective of the drying process is to achieve the highest quality at a minimum cost of electricity. For dehydrated cultivated mushrooms from the energy point of view, the most appropriate drying by infrared radiation , but this method has not acquired a significant spread through thermal diffusion phenomenon. The paper studies the drying of mushrooms by three methods: convection, infrared light and a combination of these methods.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/27559
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
29а.pdf1,67 MBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback