DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Тези доповідей, матеріали конференцій >
Матеріали конференцій >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/27626

Название: Застосування лазерів у харчовій промисловості
Другие названия: Lasers’ application in food industry
Авторы: Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна
Litvynchuk (Vorontsova), Svitlana
Баглюк, Сергій Володимирович
Baglyuk, Sergey
Ключевые слова: харчові продукти
лазер
лазерне випромінювання
обробка
food products
laser
laser radiation
treatment
Issue Date: 2018
Библиографическое описание: Застосування лазерів у харчовій промисловості / О. Лукіяник, В. Сидоренко, С. Літвинчук, С. Баглюк // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 84 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 23–24 квітня 2018 р. – К. : НУХТ, 2018. – Ч. 2. – С. 396.
Краткий осмотр (реферат): Аналіз властивостей і галузей застосування лазерного випромінювання дозволяє припустити можливість більш широкого його використання в технологічних процесах харчової промисловості. Вивчення та аналіз основних типів лазерів, їх енергетичних просторовочасових і спектральних характеристик, дії лазерного випромінювання на різні матеріали, а також експериментально проведені досліди по обробці харчових продуктів із використанням лазерного випромінювання різного діапазону довжин хвиль показали, що при обробці овочів, фруктів, хлібобулочних виробів, м'ясних, рибних продуктів, круп і так далі, можна використовувати газові технологічні лазери, які генерують ви-промінювання в інфрачервоних ділянках спектра. The analysis of properties and industries of application of laser radiation allows to assume possibility of its use in the technological processes of food industry. Study and analysis of basic laser types and their power spatio-temporal and spectral descriptions, operating of laser radiation on different materials, and also experimentally conducted experiment on food products’ treatment using laser radiation of different range of wave’s lengths showed that it is possible to use gas technological lasers that generate a radiation in the infra-red areas of spectrum at treatment vegetables, fruit, bakery wares, meat, fish products, groats etc.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/27626
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:

File Description SizeFormat
13.pdf283,29 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback