Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/27783
Title: Гриби, як перспективний об’єкт для розробки нових технологій та створення із них добавок — бад та функціональних продуктів з рекордним вмістом БАР
Other Titles: Mushrooms as a prospective object for the development of new technologies and the development of these additives - basts and functional products with reconditional content BAR
Authors: Бурлака, Тетяна Василівна
Burlaka, Tatiana
Малежик, Іван Федорович
Malezhik, Ivan
Дубковецький, Ігор Володимирович
Dubkovetskyy, Igor
Keywords: гриби
сушіння
процес сушіння
добавки – БАР
лецетин
глікоген
БАР
грибы
сушка
процесс сушки
лецитин
гликоген
mushrooms
drying
drying process
additives - BAR
lecetin
glycogen
BAR
кафедра процесів і апаратів харчових виробництв
Issue Date: 2013
Citation: Бурлака, Т. В. Гриби, як перспективний об’єкт для розробки нових технологій та створення із них добавок — бад та функціональних продуктів з рекордним вмістом БАР / Т. В. Бурлака, І. В. Дубковецький, І. Ф. Малежик // Наукові здобутки молоді — вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : тези доповідей 79 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 15 –16 квітня 2013 р. — Київ, 2013. – Ч. 2— C. 181—182.
Abstract: В даний час в міжнародній практиці в харчовій промисловості стоїть проблема розробки нових технологій, що дозволять зробити процес обробки харчових продуктів ефективним (з високим збереженням біологічно активних та поживних речовин), збільшити вилучення цільових компонентів, безвідходні технології та отримати продукти з новими властивостями. Перспективними об’єктами для розробки таких технологій є плоди, овочі та гриби з метою створення із них добавок — БАД та функціональних продуктів з рекордним вмістом БАР, що знаходяться в легкозасвоюваній формі. В настоящее время в международной практике в пищевой промышленности стоит проблема разработки новых технологий, которые позволят сделать процесс обработки пищевых продуктов эффективным (с высоким сохранением биологически активных и питательных веществ), увеличить извлечение целевых компонентов, безотходные технологии и получить продукты с новыми свойствами. Перспективными объектами для разработки таких технологий являются плоды, овощи и грибы с целью создания из них добавок - БАД и функциональных продуктов с рекордным содержанием БАВ, которые находятся в легкоусвояемой форме. Currently, in international practice in the food industry there is a problem of developing new technologies that will make the process of food processing effective (with high preservation of biologically active and nutrient substances), increase the extraction of target components, non-waste technologies and obtain products with new properties. Perspective objects for the development of such technologies are fruits, vegetables and mushrooms with the purpose of creating additives from them - dietary supplements and functional products with a record amount of BAR, which are in easily digestible form.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/27783
Appears in Collections:Тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
81a.pdf289.38 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.