Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/28088
Title: Біологічна цінність кров’яних ковбас з використанням сухої молочної сироватки
Authors: Пасічний, Василь Миколайович
Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна
Маринін, Андрій Іванович
Гармаш, Дмитро Вікторович
Святненко, Роман Сергійович
Keywords: кров’яні ковбаси
сироватка
біологічна цінність
стерилізація
пастеризація
blood sausages
milk serum
biological values
sterilization
pasteurization
кафедра технології молока і молочних продуктів
кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів
кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування
Issue Date: 2018
Citation: Біологічна цінність кров’яних ковбас з використанням сухої молочної сироватки / В. М. Пасічний, О. В. Кочубей-Литвиненко, А. І. Маринін, Д. В. Гармаш, Р. С. Святненко // ВІСНИК ХНТУ. – 2018. - № 2(65). - С. 137-142.
Abstract: У даній роботі розглянута можливість впливу на біологічну цінність кров’яних ковбас шляхом внесення до рецептури даних виробів сухої молочної сироватки з метою покращення амінокислотного складу готового продукту. Розроблено серію дослідних рецептур кров’яних ковбасок, що піддані стерилізації та пастеризації для порівняння впливу термічного оброблення на основні показники біологічної цінності готових кров’яних ковбас. Здійснено моделювання амінокислотного складу та порівняння модельних значень з отриманим реальним вмістом амінокислот у зразку та зроблено висновок про високу біологічну цінність готових кров’яних ковбас при усіх проведених режимах термічної обробки. In this paper was considered the possibility of influencing the biological value of blood sausages by introducing the i dry milk whey nto the formulation of these products in order to improve the amino acid composition of the finished product. A series of experimental formulations of blood sausages subjected to sterilization and pasteurization have been developed to compare the effect of thermal treatment on the basic indicators of biological value of ready-made blood sausages. The simulation of the amino acid composition and comparison of model values with the actual content of amino acids in the sample were made and was made the conclusion about the high biological value of ready-made blood sausages in all of the thermal treatment regimes.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/28088
ISSN: 2078-4481
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Вісник №2(65) випр.pdf470.97 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.