Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/28236
Title: Научное обоснование и разработка технологии сбивных конфетных масс с использованием белково- полисахаридных комплексов
Authors: Калиновская, Татьяна Витальевна
Оболкина, Вера Ильинична
Кияница, Светлана Геннадьевна
Олексиенко, Наталья Валентиновна
Keywords: гуммиарабик
конфеты
сбивная маса
белково-полисахаридные комплексы
желатин
gum
candy
arabicaerated candy mass
protein-polysaccharide complexes
gelatin
department of bakery, confectionery and fermentation industries
кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
Issue Date: 2015
Citation: Научное обоснование и разработка технологии сбивных конфетных масс с использованием белково-полисахаридных комплексов / Т. В. Калинавская, В. И. Оболкина, С. Г. Кияница, Н. В. Алексеенко. // Инновационные технологии производства продуктов питания функционального назначения : международная научно-практическая конференция. Государственный университет Акакия Церетели. – 2015. – С. 260–264.
Abstract: В статье научно обосновано и установлено рациональные режимы приготовления сбивной конфетной массы типа «Нугатин» с использованием комплексной смеси гидроколлоидов желатин - гуммиарабик, изучены закономерности протекания процессов структурообразования. The research of principal technological properties of gum arabic, mixture of it with gelatin, whey protein and protein-polysaccharide complexes on their bases is performed, which aims at producing viscous aerated candy mass of “nougatines” type. The rational technologies for whipped candy mass with enhanced aggregate sustainability processed of protein-polysaccharide complexes provided that it is produced by extrusion.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/28236
Appears in Collections:Тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
scientific substantiation.pdf333.44 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.