DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Інститут післядипломної освіти (м. Київ) >
Статті ІПДО >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/28357

Название: Вивчення вмісту біологічно активних сполук у листі монарди двійчастої з метою використання пряно-ароматичної фітосировини при створенні крекеру з подовжени терміном
Другие названия: Study of the content of biologically active compounds in monarda didyma leaves with aim of the use of spise-aromatic phyto raw materials in prodaction of crackers with extended shelf life
Авторы: Оболкіна, Віра Іллівна
Носенко, Тамара Тихонівна
Дзигар, Ольга Олександрівна
Рахметов, Джамал Бахлулович
Obolkina, Vera
Nosenko, Tamara
Dzyhar, Olga
Rakhmetov, Jamal
Ключевые слова: монарда двійчаста
біологічно активні речовини
антиоксиданти
ароматичні сполуки
консерванти
пряно-ароматична фітосировина
фенольні сполуки
monarda didyma
biologically active compounds
antioxidants
aromatic compounds
preservation agents
spice-aromatic phyto raw materials
phenolic compounds
кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів
Issue Date: 2017
Библиографическое описание: Вивчення вмісту біологічно активних сполук у листі монарди двійчастої з метою використання пряно-ароматичної фітосировини при створенні крекера з подовженим терміном придатності / В. І. Оболкіна, Т. Т. Носенко, О. О. Дзигар, Д. Б. Рахметов // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 6. - С. 127-137
Краткий осмотр (реферат): Визначено вміст біологічно активних сполук у листі монарди двійчастої, ідентифіковано склад фенольних, ароматичних сполук, терпенів, терпеноїдів, цукрів та інших речовин. Доведено високий антиоксидантний потенціал сировини, завдяки наявності фенолкарбонових кислот, флавоноїдів та бактерицидні властивості завдяки вмісту тимолу, карвакролу, d-гермакрину, альфа-терпіноліну. Обґрунтовано ефективність використання вітчизняної пряно-ароматичної фітосировини у технологіях нових харчових продуктів, зокрема крекерів з пікантним смаком, як природного антиоксиданта, консерванта, ароматизатора. It was determined the content of biologically active compounds in leaves of monarda didyma, it was identified the composition of such components as phenolic and aromatic compound, terpenes, terpenoids, sugars and other substances. The high antioxidant potential of raw materials is proven due to the presence of phenolcarbonic acids, flavonoids and also the bactericidal properties due to the content of thymol, carvacrol, d-germacrene, α-terpinolene. The efficiency of the use of native spice-aromatic phyto raw materials as natural antioxidant, preservation agent and flavoring in the technologies of new food products, especially crackers with spicy taste, is substantiated.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/28357
Appears in Collections:Статті ІПДО

Files in This Item:

File Description SizeFormat
monarda didyma.pdf496,72 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback