Кобіотики – новий вид пробіотиків

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2018

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Кобіотики – це нова концепція, що виникла під час дослідження пробіотиків. Кобіотики більш функціональні, ніж синбіотики, оскільки вони є комбінацією пробіотиків, пребіотиків та травних ферментів. Вони дозволяють підвищити поживну цінність синбіотиків завдяки включенню до їх складу різноманітних типів травних ферментів та додавання ферментів для виділення пребіотиків з їх природних джерел. Кобіотики вперше були виготовлені у Бельгії. Склад таких продуктів, крім пробіотиків, включав інулін, декстрин, рисові висівки, глутамін, амілазу, інвертазу, лактазу, ксиланазу, пектиназу, ліпазу, вітаміни: А, В5, В6, В9, В12,Ю С, Е, D, та цинк. Складові інгредієнти, використанні в кобіотиках, створюють синергію, що посилює їх ефективність та покращує дію кофакторів. Cobiotics is a new concept that emerged during the study of probiotics. Cobiotics are more functional than synbiotics, because they are a combination of probiotics, prebiotics and digestive enzymes. They allow increasing the nutritional value of synbiotics by incorporating various types of digestive enzymes into their composition and adding enzymes to the isolation of prebiotics from their natural sources. Cobiotics were first made in Belgium. The composition of these products, in addition to probiotics, included inulin, dextrin, rice bran, glutamine, amylase, invertase, lactase, xylanase, pectinase, lipase, vitamins: A, B5, B6, B9, B12, Cu, E, D, and zinc . Ingredients, used in cococities, create synergies that increase their effectiveness and improve the effect of cofactors.

Опис

Ключові слова

кобіотики, пробіотики, кафедра біотехнології і мікробіології, Cobiotics, probiotics

Бібліографічний опис

Старовойтова, С. О. Кобіотики – новий вид пробіотиків / C. О. Старовойтова // Universum View 7 : матеріали міжнародної науково-практичної конференції.– Вінниця : ТОВ «Нілан-ЛТД», 2018. – С. 4–6.