DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/28615

Название: Купажування рослинних олій для використання у технологіях продукції ресторанного господарства
Другие названия: Blending of vegetable oils for use in restaurant product technologies
Авторы: Тищенко (Усатюк), Олена Михайлівна
Tyshchenko (Usatiuk), Olena
Цирульнікова, Віта Валентинівна
Tsirulnikova, Vita
Новікова, Вікторія Владиславівна
Novikova, Viktoriia
Ключевые слова: купажування
рослинна олія
жирнокислотний склад
біологічна цінність
blending
vegetable oil
fatty acid composition
biological value
кафедра готельно-ресторанної справи
Issue Date: 2018
Библиографическое описание: Тищенко, О. М. Купажування рослинних олій для використання у технологіях продукції ресторанного господарства / О. М. Тищенко, В. В. Цирульнікова, В. В. Новікова // Інтернаука. – 2018. – № 15 (55). – C. 45-47.
Краткий осмотр (реферат): Розглянуто можливість купажування олій оливкової, лляної та виноградних кісточок для використання у технологіях продукції ресторанного господарства. Досліджено жирнокислотний склад і біологічну цінність вихідних олій і змодельованих рецептур купажованих систем. Отримано купажі зі збалансованим складом жирних кислот і поліпшеними органолептичними показниками. The possibility of blending olive oil with linseed and grape seed oils for use in restaurant product technologies was viewed. The fatty acid composition and biological value of the original oils and the modelled blend systems were investigated. Blends with balanced composition of fatty acids and improved organoleptic parameters have been obtained.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/28615
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
blended vegetable oils.pdf260,09 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback