DSpace О системе DSpace
 

eNUFTIR >
Автореферати >
05.18.02 - Технологія зернових, бобових, крупяних продуктів і комбікормів, олійних і лубяних культур >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/28637

Название: Удосконалення технології зернових пластівців підвищеної біологічної цінності
Другие названия: Technology improvement of wheat cereal flakes of enhanced biological value
Авторы: Ізмайлова, Олена Олександрівна
Izmailova, Olena
Ключевые слова: біопрепарат «Байкал ЕМ-1»
пшениця
зернові пластівці
пшеничні зернові пластівці підвищеної біологічної цінності
низькотемпературна обробка
пророщування
wheat
cereal flakes
wheat cereal flakes of enhanced biological value
low temperature treatment
germination
biological preparation “Baikal EM-1”
Дата публикации: 2018
Библиографическое описание: Ізмайлова, О. О. Удосконалення технології зернових пластівців підвищеної біологічної цінності : автореф. дис. ... канд. техн. наук : спец. 05.18.02 «Технологія зернових, бобових, круп’яних продуктів і комбікормів, олійних і луб’яних культур» / Олена Олександрівна Ізмайлова ; НУХТ. - К., 2019. - 23 с.
Краткий осмотр (реферат): Дисертаційна робота на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук з спеціальністю 05.18.02 – Технологія зернових, бобових, круп'яних продуктів і комбікормів, олійних і луб’яних культур. – Національний університет харчових технологій, м. Київ, 2018. Дисертацію присвячено вирішенню проблеми інтенсифікації процесу утворення біологічно активних речовин пшениці під час пророщування шляхом застосування попередньої НТО та/або біопрепарату «Байкал ЕМ-1» на стадії замочування зерна, що призводить до покращення його хімічного складу. На основі експериментальних досліджень визначено ефективність використання НТО зернової маси перед пророщуванням та/або біопрепарату «Байкал ЕМ-1» під час пророщування зерна пшениці в технології пшеничних зернових пластівців підвищеної біологічної цінності. Сукупність результатів теоретичних та експериментальних досліджень дозволила розробити принципово-технологічну схему виробництва пшеничних зернових пластівців підвищеної біологічної цінності та апаратурно-технологічну схему і тим самим розширити асортимент продукції зернопереробної галузі. Ph.D. thesis in Engineering Science in specialty 05.18.02 – Technology of grain, legumes, cereal products and compound feed, oil and fiber crops National University of Food Technologies of the Ministry of Education and Science of Ukraine, Kyiv, 2018. The dissertation is concerned with solution to a problem of intensifying the process of biologically active substances formation of the wheat while germination by applying a preliminary short-term low-temperature processing (SLP) and/or a biological preparation "Baikal EM-1" at the grain soaking stage, which leads to an improvement of its chemical composition. On the basis of experimental research, the effectiveness of the using of grain mass SLP before germination and/or biological preparation "Baikal EM-1" while wheat germination in the wheat cereal flakes of enhanced biological value technology was determined. Cumulative result of theoretical and experimental research allowed developing the principal technological scheeme of wheat cereal flakes of enhanced biological value and process flow diagram and thus broadening the range of the grain-processing industry products.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/28637
Располагается в коллекциях:05.18.02 - Технологія зернових, бобових, крупяних продуктів і комбікормів, олійних і лубяних культур

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Izmailova_O_O.pdf683,38 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь