DSpace О системе DSpace
 

eNUFTIR >
Автореферати >
05.18.01 - Технологія хлібопекарських продуктів, кондитерських виробів та харчових концентратів >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/28681

Название: Забезпечення тривалості зберігання хлібобулочних виробів з пшеничного борошна застосуванням комплексних поліпшувачів
Другие названия: Ensuring the durability of storage of bakery products produced from wheat flour with usage of complex enhancers
Авторы: Халікова, Есьма Фаїківна
Halykova, Esma
Ключевые слова: кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
батон нарізний
черствіння
комплексні хлібопекарські поліпшувачі
пивний білковий порошок
квасолевий порошок
сухий картопляний порошок
хліб пшеничний
хлібці висівкові
long loaf
staling
complex bakery enhancers
beer albumen powder
bean powder
dry potato powder
bran bread
wheat bread
Дата публикации: 2018
Библиографическое описание: Халікова, Е. Ф. Забезпечення тривалості зберігання хлібобулочних виробів з пшеничного борошна застосуванням комплексних поліпшувачів : автореф. дис. ... канд. техн.наук : 05.18.01 «Технологія хлібопекарських продуктів, кондитерських виробів та харчових концентратів» / Халікова Есьма Фаїківна ; НУХТ. - К., 2018. – 23 с.
Краткий осмотр (реферат): Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.01 – Технологія хлібопекарських продуктів, кондитерських виробів та харчових концентратів – Національний університет харчових технологій, Міністерство освіти і науки України, Київ, 2018. Дисертацію присвячено удосконаленню технології хлібобулочних виробів з пшеничного борошна з метою подовження тривалості їх зберігання застосуванням комплексних хлібопекарських поліпшувачів. Розроблено технологію пивного білкового порошку з білкового відстою, отриманого у виробництві пива, та удосконалено технології квасолевого і сухого картопляного порошків як перспективних функціональних основ комплексних хлібопекарських поліпшувачів. Доведено доцільність використання розробленого комплексного хлібопекарського поліпшувача «Свіжість» у виробництві хлібобулочних виробів, до рецептури яких входять пшеничні висівки, «Свіжість К+» – хліба з пшеничного борошна, «Свіжість+» – булочних виробів. Встановлено оптимальне дозування розроблених комплексних хлібопекарських поліпшувачів у кількості 1,5…2,5 % до маси борошна, залежно від якості борошна та тривалості відлежування тіста. Dissertation for the degree of a candidate of technical sciences in specialty 05.18.01 – Technology of bakery products, confectionery and food concentrates – National University of Food Technologies, Ministry of Education and Science of Ukraine, Kyiv, 2018. The dissertation is devoted to improvement of technology of bakery products from wheat flour in order to extend the duration of their storage by using complex bakery enhancers. The technology of beer albumen powder from albumen sediment, obtained during beer production has been developed. Furthermore, the technology of bean and dry potato powder as promising functional bases of complex bakery enhancers has also been improved. been improved. There has been developed the composition of complex baking enhancers «Freshness» on the basis of beer powder using lecithin, enzyme preparation Betamalt 25 FBD, carboxymethyl cellulose and ascorbic acid. There has also been elaborated «Freshness K +» composition, which is based on beans powder with the addition of lecithin, enzyme preparation Alphamalt VC 5000, carboxymethyl cellulose and ascorbic acid. Moreover, «Freshness +» composition has been developed on the basis of dry potato powder, enzyme preparation Alphamalt VC 5000, maltodextrin and ascorbic acid. The expediency of complex baking enhancer «Freshness» usage for the production of bakery products whose composition includes wheat bran was justified. The same thing for «Freshness K +» with regard to wheat flour, and for «Freshness +» with reference to bakery products.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/28681
Располагается в коллекциях:05.18.01 - Технологія хлібопекарських продуктів, кондитерських виробів та харчових концентратів

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Khalikova.pdf463,01 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь