DSpace О системе DSpace
 

eNUFTIR >
Монографії, підручники, навчальні посібники >
Підручники >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/28781

Название: Ресурсоощадні технології у харчовій промисловості
Другие названия: Resource-saving technologies in the food industry
Авторы: Серьогін, Олександр Олександрович
Seregin, Alexander
Осьмак, Олексій Олексійович
Osmak, Alexei
Риндюк, Дмитро Вікторович
Rindyuk, Dmitry
Ключевые слова: кафедра теоретичної механіки та ресурсоощадних технологій
харчова промисловість
використання вторинної сировини
інноваційні технології
безвідходне виробництво
продукти харчування
food industry
use of secondary raw materials
innovative technologies
waste-free production
food
Дата публикации: 2018
Библиографическое описание: Серьогін, О. О. Ресурсоощадні технології у харчовій промисловості : [Електронний ресурс]: підручник / О. О. Серьогін, О. О. Осьмак, Д. В. Риндюк - К. :НУХТ, 2018. - 414 с.
Серия/номер: УДК;620.92:662.6
Краткий осмотр (реферат): Розвиток науково-технічного прогресу, зростання населення Землі та покращення його добробуту призвели до різкого збільшення світових обсягів ресурсоспоживання. Значимість та гострота цієї проблеми зростає з кожним роком. Тому в умовах ринкової економіки необхідно організовувати виробництво на основі принципів ресурсозбереження, що в свою чергу підвищить ефективність галузей харчової промисловості в цілому. Експертами-аналітиками встановлено, що результативного та повноцінного використання ресурсів у XXI столітті можна досягти шляхом оцінювання всього технологічного ланцюга з позиції ресурсозбереження, що включає як процеси підготовки і переробки сировини так і технологічні процеси. Комплексний аналіз процесів інтенсифікації, ресурсозбереження, інновації та модернізації показує, що для їх втілення у реальні виробничі умови харчових підприємств необхідно створити певні передумови, які в більшості направлені на організацію ефективного управління якістю готових продуктів та 100 %-го використання ресурсного потенціалу. The development of scientific and technological progress, the growth of the Earth's population and the improvement of its welfare led to a sharp increase in global volumes of resource consumption. The significance and severity of this problem grows with each passing year. Therefore, in a market economy, it is necessary to organize production based on the principles of resource conservation, which, in turn, will increase the efficiency of the branches of the food industry as a whole. Experts-analysts have found that the efficient and full use of resources in the 21st century can be achieved by assessing the entire technological chain from the standpoint of resource conservation, which includes both the processes of preparation and processing of raw materials and technological processes. A comprehensive analysis of intensification, resource conservation, innovation and modernization processes shows that in order to implement them in real production conditions of food enterprises, certain conditions must be created, which in the majority are aimed at the organization of efficient quality management of finished products and 100% utilization of the resource potential.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/28781
Располагается в коллекциях:Підручники

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Resursooshchadni tehnologii u harchoviy promyslovosti.pdf9,33 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь