DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Тези доповідей, матеріали конференцій >
Тези доповідей >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/28963

Название: Аналіз біохімічного складу сировини для створення дієтичної добавки антиоксидантної дії
Другие названия: Analysis of the biochemical composition of raw materials to create a dietary supplement with antioxidant action
Авторы: Уромова, Катерина Євгенівна
Стеценко, Наталія Олександрівна
Uromova, Katerina
Stetsenko, Natalia
Ключевые слова: дієтична добавка
антиоксидантна дія
горобина
зародки пшениці
суха сироватка
диетическая добавка
антиоксидантное действие
рябина
пшеничные зародыши
сухая сыворотка
dietary supplement
antioxidant action
rowanberry
wheat germ
dry whey
кафедра технології оздоровчих продуктів
Issue Date: 2019
Библиографическое описание: Уромова, К. Аналіз біохімічного складу сировини для створення дієтичної добавки антиоксидантної дії / К. Уромова, Н. Стеценко // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 85 Ювілейної міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, присвяченої 135-річчю Національного університету харчових технологій, 11–12 квітня 2019 р. – К. : НУХТ, 2019. – Ч. 1. – С. 51.
Краткий осмотр (реферат): Дієтичні добавки – важливий компонент оптимізації харчування і здоров'я людини, але тільки за умови, що дотримані всі вимоги, які пред'являються до дієтичних добавок відповідно до сучасної законодавчої та нормативної бази, і при використанні таких добавок як профілактичних засобів. При створенні рецептури дієтичної добавки проведено розгляд наступних чинників: загальна хімічна активність і сумісність всіх інгредієнтів композиції; фізіологічна активність по відношенню до систем організму; дозування нутрієнтів, що визначають функціональну спрямованість; метаболізм в організмі; доступність для всіх верств населення. Диетические добавки - важный компонент оптимизации питания и здоровья человека, но только при условии, что соблюдены все требования, предъявляемые к диетическим добавкам в соответствии с современной законодательной и нормативной базами, и при использовании таких добавок как профилактических средств. При создании рецептуры диетической добавки рассмотрены следующие факторы: общая химическая активность и совместимость всех ингредиентов композиции; физиологическая активность по отношению к системам организма; дозирования нутриентов, определяющих функциональную направленность; метаболизм в организме доступность для всех слоев населения. Dietary supplements are an important component of optimizing nutrition and human health, but only on condition that all the requirements for dietary supplements are complied with in accordance with modern legislative and regulatory frameworks and when using such supplements as prophylactic agents. When creating a dietary supplement formulation, the following factors were considered: the total chemical activity and compatibility of all ingredients of the composition; physiological activity in relation to body systems; dosing of nutrients that determine the functional orientation; metabolism in the body is accessible to all segments of the population.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/28963
Appears in Collections:Тези доповідей

Files in This Item:

File Description SizeFormat
151.pdf269,95 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback