Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/28966
Title: Обґрунтування вибору ягід бузини чорної для виробництва пастили оздоровчого призначення
Authors: Коберник, Інна Віталіївна
Стеценко, Наталія Олександрівна
Keywords: пастила
ягоди бузини чорної
яблуко
оздоровчий харчовий продукт
фенольні сполуки
paste
elderberry
apple
healthy product
phenolic compounds
кафедра технології оздоровчих продуктів
Issue Date: 2019
Citation: Коберник, І. Обґрунтування вибору ягід бузини чорної для виробництва пастили оздоровчого призначення / І. Коберник, Н. Стеценко // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 85 Ювілейної міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, присвяченої 135-річчю Національного університету харчових технологій, 11–12 квітня 2019 р. – К. : НУХТ, 2019. – Ч. 1. – С. 38.
Abstract: Біологічно активні речовини бузини чорної в основному представлені фенольними сполуками, тому мають різнобічну лікувально-профілактичну дію: здатні підвищувати імунітет, зв’язувати вільні радикали, зміцнювати судини серця та мозку. Ягідне пюре може використовуватись для збагачення харчових середовищ ессенціальними нутрієнтами та підвищення їх антиоксидантних властивостей. Biologically active substances of the black elderberry are mainly represented by phenolic compounds, therefore they have a versatile therapeutic and prophylactic effect: they can improve immunity, bind free radicals, strengthen the heart and brain vessels. Berry puree can be used to enrich food environments with essential nutrients and enhance their antioxidant properties.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/28966
Appears in Collections:Тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
138.pdf281.87 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.