DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Тези доповідей, матеріали конференцій >
Тези доповідей >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/28966

Название: Обґрунтування вибору ягід бузини чорної для виробництва пастили оздоровчого призначення
Другие названия: Justification of the choice of black elderberry berries for the production of pastes for recreational purposes
Авторы: Коберник, Інна Віталіївна
Стеценко, Наталія Олександрівна
Kobernyk, Inna
Stetsenko, Natalia
Ключевые слова: пастила
ягоди бузини чорної
яблуко
оздоровчий харчовий продукт
фенольні сполуки
ягоды бузины черной
яблоко
оздоровительный пищевой продукт
фенольные соединения
paste
elderberry
apple
healthy product
phenolic compounds
кафедра технології оздоровчих продуктів
Issue Date: 2019
Библиографическое описание: Коберник, І. Обґрунтування вибору ягід бузини чорної для виробництва пастили оздоровчого призначення / І. Коберник, Н. Стеценко // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 85 Ювілейної міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, присвяченої 135-річчю Національного університету харчових технологій, 11–12 квітня 2019 р. – К. : НУХТ, 2019. – Ч. 1. – С. 38.
Краткий осмотр (реферат): Біологічно активні речовини бузини чорної в основному представлені фенольними сполуками, тому мають різнобічну лікувально-профілактичну дію: здатні підвищувати імунітет, зв’язувати вільні радикали, зміцнювати судини серця та мозку. Ягідне пюре може використовуватись для збагачення харчових середовищ ессенціальними нутрієнтами та підвищення їх антиоксидантних властивостей. Биологически активные вещества бузины черной в основном представлены фенольными соединениями, поэтому имеют разностороннее лечебно-профилактическое действие: способны повышать иммунитет, связывать свободные радикалы, укреплять сосуды сердца и мозга. Ягодное пюре может использоваться для обогащения пищевых сред эссенциальными нутриентами и повышения их антиоксидантных свойств. Biologically active substances of the black elderberry are mainly represented by phenolic compounds, therefore they have a versatile therapeutic and prophylactic effect: they can improve immunity, bind free radicals, strengthen the heart and brain vessels. Berry puree can be used to enrich food environments with essential nutrients and enhance their antioxidant properties.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/28966
Appears in Collections:Тези доповідей

Files in This Item:

File Description SizeFormat
138.pdf281,87 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback