Використання рослинних добавок з пророщеного насіння сільськогосподарських культур у технології харчових продуктів з високим вмістом жирів

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2018

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Використання рослинних добавок з пророщеного насіння сільськогосподарських культур у рецептурах продуктів з високим вмістом жирів є ефективним засобом попередження окиснення жирів. Окрім інгібування окисних процесів, використання рослинних добавок з пророщеного насіння дозволяє підвищити у продуктах вміст біологічно активних речовин, зокрема вітамінів, мінералів, фенольних сполук, а також надати їм нових смакових відтінків. Using of supplements of agricultural crops sprouted seeds in recipes of products with high fat content is an effective method for preventing fat oxidation. In addition to inhibiting oxidative processes, using of plant additives from germinated seeds can increase the content of biologically active substances, in particular, vitamins, minerals, phenolic compounds, as well as give them new flavoring shades.

Опис

Ключові слова

кафедра технології оздоровчих продуктів, пророщування, антиоксиданти, продукти з високим вмістом жиру, germination, antioxidants, high-fat food

Бібліографічний опис

Ясінська, І. Використання рослинних добавок з пророщеного насіння сільськогосподарських культур у технології харчових продуктів з високим вмістом жирів / І. Ясінська, В. Іванова // Наукові здобутки молоді – вирішення проблем харчування людства у ХХІ столітті: збірник матеріалів 84 Міжн. наукової конф. молодих учених, аспірантів і студентів, м. Київ, 23-24 квітня, 2018. - К. : НУХТ, 2018. - С. 27.