Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/29143
Title: Спосіб виробництва пектинового концентрованого екстракту з яблук (Патент на винахід № 117191)
Authors: Бандуренко, Галина Михайлівна
Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна
Крапивницька, Ірина Олексіївна
Свінціцька, Анна Іванівна
Корженко, Інна Олегівна
Keywords: пектиновий концентрований екстракт
pectin concentrated extract
гідроліз
hydrolysis
лимона кислота
citric acid
кафедра технології консервування
кафедра технології цукру і підготовки води
Issue Date: 2018
Citation: Патент на винахід 117191 UA, А23L 2/04, А23L 2/08, А23L 2/46, С08В 37/06 . Спосіб виробництва пектинового концентрованого екстракту з яблук / Бандуренко Г. М., Левківська Т. М., Крапивницька І. О., Свінціцька А. І., Корженко І. О. ; заявник Національний університет харчових технологій. – № u 201702511 ; заявл. 20.03.2017 ; опубл. 25.06.2018 ; Бюл. № 12.
Abstract: Винахід стосується способу виробництва пектинового концентрованого екстракту, який включає подрібнення, промивання м'язги плодоовочевої сировини, змішування з лимонною кислотою до рН 2,5-2,8, гідроліз, охолодження, розділення маси на рідку і тверду фази в полі відцентрових сил, сепарування рідкої фази, фільтрування, концентрування та консервування, причому як плодоовочеву сировину використовують яблука, які очищають від насіння, подрібнюють в атмосфері пари, м'язгу промивають розчином лимонної кислоти концентрацією 0,01-0,1 %, при гідромодулі 1:(1-2), а після змішування з лимонною кислотою проводять гідроліз отриманої маси при температурі 86-99 °С протягом 60-89 хв., охолодження проводять до температури 50-60 °С, концентрування очищеного екстракту проводять при залишковому тиску в робочій камері 35-48 кПа до вмісту пектинових речовин 4,1-5 %, після чого проводять консервування шляхом короткочасного стерилізування в потоці протягом 1,5-3 хвилин при температурі 115-116 °С з подальшим охолодженням до температури 20-30 °С, потім фасують та закупорюють в асептичні ємності. The invention relates to a method of producing a pectin concentrated extract, which includes grinding, washing the muscles of the fruit and vegetable raw material, mixing with citric acid to pH 2.5-2, hydrolysis, cooling, separating the mass from liquid and solid in the field of centrifugal forces, separating liquid phase, filtration, concentration and canning, with the use of fruits and vegetables as raw apples, which are purified from seeds, crushed in a steam atmosphere, washed muscle with a solution of citric acid at a concentration of 0.01-0.1%, with a hydromodule 1: (1-2), and after mixing with citric acid, the hydrolysis of the resulting mass at a temperature of 86-99 ° C. for 60-89 minutes is carried out, the cooling is carried out to a temperature of 50-60 ° C., the concentration of the purified extract is carried out at a residual pressure in a working chamber of 35-48 kPa to a content of pectin substances of 4.1-5%, followed by canning by short-term sterilization in the stream for 1.5-3 minutes at a temperature of 115-116 ° C, followed by cooling to a temperature of 20-30 ° C , then packaged and sealed in aseptic containers.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/29143
Appears in Collections:Патенти

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
117191.pdf177.87 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.